search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Ο φύλακας Άγγελος του «Μικρού Γκλόρια»…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2012
15-03-2018
17.03.2018 04:00
Μια καλή πρόταση για το Δημοτικό Πειραιά: Υποψήφιος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Κωνσταντίνος Μπούρας - Media
 
Τον Άγγελο τον γνωρίζω και τον παρακολουθώ πολλά χρόνια. Σπάνιο ταλέντο, αναμφισβήτητο ήθος, ό,τι πρέπει για να ξεχωρίσει στον ωκεανό του θεάματος.  Εδώ και μερικούς μήνες ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μικρού Γκλόρια και άρχισε να μας εκπλήσσει ευχάριστα.
 
Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν». Ανάμεσα σε άλλες έχει παίξει και στις παραστάσεις «Το ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ, «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, «Η όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «Ταρτούφος» του Μολιέρου, «Δαίμονες και Δαιμονισμένοι» σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου, «Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Έχει παίξει επίσης στις τηλεοπτικές σειρές «Eroica», «Άκρως οικογενειακό», «Σαν το σκύλο με την γάτα», «Τα μαχαιρώματα», «Επτά θανάσιμες πεθερές» και «Μια στιγμή δυο ζωές».
 
Το πιστεύω του. «Την προκατασκευασμένη άποψη του κοινού εσύ πρέπει να την αλλάξεις. Την ιδέα που το κοινό μπορεί να έχει για τα πράγματα εσύ πρέπει να την καταρρίψεις και να επιβάλεις μια νέα ιδέα. Αυτός είναι ο στόχος μου, να ξανασυστήσω το Γκλόρια Μικρό στο θεατρόφιλο κοινό με καλές παραστάσεις, με ηθοποιούς και συνεργάτες με κοινό στόχο: το καλό θέατρο…», δηλώνει στο «Ποντίκι Art».
 
Η παράσταση που είδαμε. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Καταλανούς συγγραφείς, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar του Ορλάντο, ένα υπέροχο, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνο στην αγάπη και τη ζωή. Η πραγματική σημασία αυτής της επίθεσης, τα κίνητρα του τρομοκράτη και η σκιά των θυμάτων του προκαλούν αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αμέλια και τον Ραμόν, που θα οδηγηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Αυτή η αλήθεια θα τους αναγκάσει να στοχαστούν γύρω από την ταυτότητά τους, την αποδοχή της απώλειας και την ευθραυστότητα της αγάπης, κάνοντάς τους να ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους και να ενώσουν με έναν τρόπο τις τύχες τους για πάντα.
 
Info
Μετάφραση από τα ισπανικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Moυσική διδασκαλία: Ιώβη Φραγκάτου
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:28