14/12/2019 00:06:44

Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ δεν τολμά να μιλήσει για ωμή παραβίαση εθνικών-ευρωπαϊκών συνόρων

Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ δεν τολμά  να μιλήσει για ωμή παραβίαση εθνικών-ευρωπαϊκών συνόρων - Media

 

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο,  για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές,η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής,  Σοφία Σακοράφα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να αναφερθεί στη διαχρονικά παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, επισήμανε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάστηκε δεκαετίες για  να τολμήσει να μιλήσει για “παράνομες συμπεριφορές” της Τουρκίας. “Παράνομες! Λες και παραβίασε φωτεινό σηματοδότη” σχολίασε. Ούτε τώρα, όμως, η ΕΕ δεν τόλμησε να μιλήσει  για ωμή παραβίαση εθνικών-ευρωπαϊκών συνόρων και αναθεωρητισμό διεθνών συνθηκών.

“Το δυστύχημα είναι ότι η κυβέρνηση της χώρας μου πανηγύρισε κιόλας για αυτή τη χλιαρή δήλωση” είπε η κυρία Σακοράφα η οποία απευθυνόμενη στην Φεντερίκα Μογκερίνι, ρώτησε: “Εσείς έχετε να μας πείτε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια στην οποία προτίθεστε να προβείτε για να πιέσετε,  να αναγκάσετε, να εκβιάσετε εν τέλει την Τουρκία, όπως εκβιάζει κι αυτή; Μην σας τρομάζει η λέξη.

Κι αν δεν ξέρετε πώς γίνεται ρωτήστε τους συναδέλφους σας. Εκβιάζουν, χρόνια τώρα, χωρίς αναστολές, ολόκληρους λαούς για περισσότερα κέρδη των τραπεζών”.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής επισημαίνοντας  ότι τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για οικογένειες, για αξιοπρέπεια, αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρόθεση η ΕΕ να πράξει κάτι συγκεκριμένο και ανάλογης έντασης.  Αλλιώς, όπως είχε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την παρέμβασή της, “στην Ελλάδα έχουμε έκφραση γι’ αυτή την παράσταση: “Τσάι και συμπάθεια”. Ρωτήστε να σας πουν τι σημαίνει”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.