19/10/2019 04:34:06

Στην Αδριανούπολη σήμερα ο Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα 

Στην Αδριανούπολη σήμερα ο Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα  - Media

 

«Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ βρισκόταν στο δρόμο προς την Αδριανούπολη, όπου θα συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα επισκεφτεί τους δύο αξιωματικούς και όπως είπε, η επίσκεψη αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς, ενώ συνέβαλαν και οι προσωπικές του προσπάθειες που έγιναν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής και αναφερόμενος στην ίδια τη συνάντησή του με τους δύο στρατιωτικούς τόνισε ότι «θα περάσω το μήνυμα αγάπης ενός ολόκληρου έθνους που απαιτεί, δεν ζητά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών».

Όμως όπως εξήγησε, οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δε θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού αύριο ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

 Η άδεια για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη δόθηκε μετά από μπαράζ επαφών μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ζήτησε τη σχετικά άδεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας με επικεφαλής των Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της ευρωβουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.