27/09/2020 06:38:53

Μαξίμου: Κενή περιεχομένου η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα χωρίς erga omnes και συνταγματική αλλαγή

Μαξίμου: Ιδού οι αποδείξεις ότι η ΝΔ ετοιμάζει νέο μνημόνιο - Media
 
Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στα δημοσιεύματα σχετικά με το έκτο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ.
 
Χωρίς να διαψεύδει τη συζήτηση των δύο πλευρών γύρω από τη συγκεκριμένη πρόταση, αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτά τα δύο κομβικά ζητήματα της διαδικασίας, η χρήση έναντι όλων και η συνταγματική αλλαγή.
 
Ειδικότερα, το δελτίο τύπου του πρωθυπουργικού γραφείο αναφέρει:
 
«Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως "έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί".
 
Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.
 
Δηλαδή ότι:
 
1. το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.
 
2. η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.