search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:33
MENU CLOSE

Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση για τον Ραχόι

31.05.2018 16:05
Η Welt «τσουρουφλίζει» τον Ραχόι: Σε κανένα άλλο κόμμα τόση διαφθορά - Media
 
Αν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων επαληθευτούν και στη συνεδρίαση της Βουλής της Παρασκευής, τότε ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ισπανός πρωθυπουργός από το 2011, αναμένεται να χάσει τη θέση του, υπό το βάρος των καταδικών στελεχών του κόμματός του, του Λαϊκού Κόμματος, για υποθέσεις διαφθοράς.
 
Για την ώρα, το Εθνικιστικό Βασκικό Κόμμα (PNV) προστέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα κόμματα που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τον Ραχόι, μια απόφαση που διασφαλίζει ότι θα περάσει η πρόταση μομφής την οποία έχουν καταθέσει οι Σοσιαλιστές.
 
Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Ισπανίας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή και, όπως εμφανίζονται τα πράγματα, ο Ραχόι, ο οποίος κυβέρνά με την ψήφο ανοχής Σοσιαλιστικού Κόμματος και Ciudadanos, θα χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
 
«Πιστεύουμε ότι ανταποκρινόμαστε σε αυτό που ζητούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Βάσκοι πολίτες (…) ψηφίζοντας ναι» στην πρόταση μομφής, είπε ο Αϊτόρ Εστεμπάν, ο εκπρόσωπος των πέντε βουλευτών του κόμματος, στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.
 
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 180.
 
Η αποχώρηση του Ραχόι θα μπορούσε να προκαλέσει μια δεύτερη πολιτική κρίση στη νότια Ευρώπη οδηγώντας σε περαιτέρω αναταραχή τις χρηματαγορές μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία τρεις μήνες μετά τις εκλογές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:33