28/01/2020 06:41:15

«Στοπ» Τσακαλώτου στη συζήτηση για τις συντάξεις - ΕΝΦΙΑ, χρέος κι έξοδος στο επίκεντρο της ενημέρωσης

«Στοπ» Τσακαλώτου στη συζήτηση για τις συντάξεις - ΕΝΦΙΑ, χρέος κι έξοδος στο επίκεντρο της ενημέρωσης - Media
 
«Φρένο» έβαλε ο Τσακαλώτος στη συζήτηση για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων το 2019 κατά την ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το απόγευμα στο πλαίσιο συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ Οικονομικών).
 
Στα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών αν υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς να μη κοπούν οι συντάξεις ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πώς «δεν είναι της ώρας» η συζήτηση αυτή.
 
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο υπουργός ανέφερε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα προκαλέσουν αύξηση στον ΕΝΦΙΑ στο 15% των ιδιοκτητών, αν και όπως είπε για το 67% θα μείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ για το 18% θα μειωθεί.
 
Σε ό,τι αφορά την αύξηση αυτή θα επηρεάσει και λαϊκές συνοικίες, αλλά θα είναι της τάξης των 20 ευρώ το χρόνο είπε ο υπουργός.
 
Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση για την έξοδο ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής ενώ για το χρέος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων γύρω στα δέκα χρόνια.
 
Στο μεταξύ, πέρα από την όποια αγωνία ή και γκρίνια εκδήλωσαν βουλευτές σχετικά με την ενημέρωση που έλαβαν, ο Νίκος Φϊλης φέρεται να εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν συγκλήθηκε κοινοβουλευτική ομάδα με την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της ΕΠΕΚΕ Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.