search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Παύση της επιχείρησης στην Χοντέιντα της Υεμένης

01.07.2018 12:59
Υεμένη: Οι αντάρτες κήρυξαν την αυτονομία του νοτίου τμήματος της χώρας - Media

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πλαισιώνουν με δυνάμεις τους τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι που έχουν οχυρωθεί στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσαν “παύση” σε αυτή την επιχείρηση ώστε να επιτραπεί στον ΟΗΕ να εξασφαλίσει την αποχώρηση των ανταρτών.

“Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς για την επίτευξη μιας άνευ όρων αποχώρησης των Χούτι από την πόλη και το λιμάνι της Χοντέιντα. Αποφασίσαμε να τηρήσουμε παύση προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος ώστε η επιλογή αυτή να διερευνηθεί πλήρως”, έγραψε στο Twitter ο Ανουάρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. “Ελπίζουμε ότι θα πετύχει”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση στη Χοντέιντα, η οποία κλιμακώθηκε στις 13 Ιουνίου, σταθμίστηκε έτσι ώστε να “ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των πολιτών και να μεγιστοποιήσει την πίεση στους Χούτι”.

Τα ΗΑΕ είναι πυλώνας του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη κατά των ανταρτών. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τη συνάντηση του Γκρίφιθς με τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, του οποίου οι υποστηρικτές μετέχουν στην επιχείρηση στη Χοντέιντα.

Η κυβέρνηση της Υεμένης επέμεινε μετά τη συνάντηση αυτή στην πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των Χούτι από ολόκληρη την επαρχία Χοντέιντα.

Το λιμάνι της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι μεγάλης σημασίας για την εισαγωγή διατροφικών προϊόντων και την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη φτωχή και σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36