26/06/2019 22:40:30

«Δηλητήριο» για το Ποτάμι από τον Μ. Όθωνα: Το πρόβλημα ήταν οι πολλές συμφωνίες με τον Τσίπρα

«Δηλητήριο» για το Ποτάμι από τον Μ. Όθωνα: Το πρόβλημα ήταν οι πολλές συμφωνίες με τον Τσίπρα - Media

 

Με εξαιρετικά «δηλητηριώδη» τρόπο σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το σχήμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Όθωνας μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Θέμα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο, το οποίο υπενθυμίζω ήταν και ευρύχωρο και γενναιόδωρο για το Ποτάμι. Σε όλα τα συλλογικά όργανα και προσυνεδριακά και στο συνέδριο και μετά με υπερδιπλάσια εκπροσώπηση από την αναλογία του ποσοστού που κατέγραψε ο κ. Θεοδωράκης το Νοέμβριο. Επίσης μια σειρά διαδικαστικά ζητήματα για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου έγιναν δεκτά γιατί έγινε μία προσπάθεια πάρα πολύ μεγάλη, με κόστος, με υπερβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν όροι συμπόρευσης και συνύπαρξης για να μην υπάρχουν ακριβώς οι εύκολες δικαιολογίες τις οποίες κάποιοι σήμερα εκ των υστέρων προσχηματικά επικαλούνται».

Προσέθεσε, δε, ότι «είναι φανερό ότι, το πρόβλημα ήταν πολύ λιγότερο θέματα διαφωνών με εμάς και περισσότερο συμπτωματικά δεν ξέρω, ή όχι συμφωνιών με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Είναι δηλαδή πολλές οι συμπτώσεις απόψεων με μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και συνεχείς οι αντιρρήσεις σε όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες έφερνα σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ ως την «τελική φάση μιας προαποφασισμένης- προσχεδιασμένης ενέργειας. Ήταν φανερό, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, υπήρχε εξ αρχής μια άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος που δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις και αμφιθυμίες. Για 6 μήνες ήταν το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου και δικαιολογίας το πότε θα συμβεί αυτό που συνέβη εχθές».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.