17/02/2020 09:12:56

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Βασιλείου, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Π.Α. που συνετρίβη στην Αρκαδία

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Βασιλείου, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Π.Α. που συνετρίβη στην Αρκαδία - Media

 

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου είναι ο κυβερνήτης που δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στην ορεινή Αρκαδία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ιδιαιτέρως έμπειροί, με περίπου 2.500 ώρες πτήσης.

«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.