search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Θ. Φέσσας: Να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων

07.09.2018 07:48
Φέσσας: Θα τα καταφέρουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση - Media

 

Σαφές μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί δεν πρέπει να ακυρωθούν στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, στέλνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, μιλώντας στο Capital.gr, σε μια στιγμή που οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η “έξοδος” της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Τη στιγμή που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών επιτρέπει την αναστολή του ήδη ψηφισθέντος μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ο Θόδωρος Φέσσας υπογραμμίζει: “Το μέτρο είναι διαρθρωτικό, όχι δημοσιονομικό, και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν αντέχει η ελληνική οικονομία ασφαλιστική δαπάνη στο 16% του ΑΕΠ. Δεν γίνεται… Καλύτερα να καλυφθεί η απώλεια για όσους θα υποστούν τις περικοπές, με μια έκτακτη ενίσχυση για όσους έχουν ανάγκη.”

Ο Θόδωρος Φέσσας δεν κρύβει την ανησυχία του για την πλειοδοσία παροχολογίας που ενδέχεται να προκαλέσει η έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας, εκφράζει την ευχή να κινηθεί σε λογικά επίπεδα, και διατυπώνει το πρώτο σχόλιο για τις επεκτάσεις των κλαδικών συμβάσεων που ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο η Έφη Αχτσιόγλου: “Εμείς λέμε”, σημειώνει, “ότι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση πρέπει να υπερισχύει των κλαδικών. 

Μέσα στην ίδια την επιχείρηση, εργαζόμενοι και εργοδότες ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο αντέχει η επιχείρηση να πληρώσει τους εργαζόμενους”. Πάντως προσθέτει ότι μέχρι στιγμής, παρά το επικοινωνιακό μπαράζ, δεν έχει δει άκριτη επεκτασιμότητα όπως γινόταν στο παρελθόν με τις αυθαίρετες αποφάσεις των υπουργών. 

Από τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, τι περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος; “Να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να θίγει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχείρησης”, απαντά ο Θόδωρος Φέσσας. 

Δηλαδή, εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. “Είναι πραγματικά ασύλληπτο ότι ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα παίρνει το 40 ή το 50% του κόστους που έχει για την επιχείρηση”.

Εκφράζει και μια ακόμα ευχή. Να επικρατήσει πολιτική ηρεμία και όχι συνθήκες πόλωσης… Αλλά αυτό μάλλον φαντάζει πολύ δύσκολο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:04