search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Μετά βλέπουμε…

24.01.2012 13:59
Μετά βλέπουμε… - Media

Και ενώ το παρόν  και το μέλλον της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνθέσει. Όλο το χρεοκοπημένο και εν αποσυνθέσει πολιτικό σύστημα επιδίδεται σε λεονταρισμούς και σε εξοντωτικές αλληλοκατηγορίες.

Και ενώ το παρόν  και το μέλλον της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνθέσει. Όλο το χρεοκοπημένο και εν αποσυνθέσει πολιτικό σύστημα επιδίδεται σε λεονταρισμούς και σε εξοντωτικές αλληλοκατηγορίες. Καμιά ουσιαστική πρόταση για το τι πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι γνωστό και ταυτόχρονα πέρα ως πέρα αυτονόητο σε όλους ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν τα δύο κόμματα εξουσίας. Αυτά που σήμερα επιρρίπτουν το ένα στο άλλο το σύνολο των ευθυνών. Μα με αυτή τη χυδαία αντίληψη περί της πολιτικής τέχνης οι δυο μονομάχοι εμφανίζονται αποθρασυμένοι στην πολιτική κονίστρα δεκαετίες ολόκληρες. Έτσι που η πολιτική στη χώρα μας να μοιάζει με θεατρική παράσταση. Ωστόσο ένα ερώτημα που προκύπτει είναι ώς πότε ο λαός θα τους παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Και εδώ ας προχωρήσουμε λίγο τον συλλογισμό μας και ας αναρωτηθούμε γιατί ο λαός είναι εγκλωβισμένος σε αυτό το πολιτικό δίπολο. Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα στη χώρα. Απλά γιατί δεν εμπιστεύεται με τίποτα τα υπόλοιπα κόμματα. Τώρα ποιος φταίει, ο λαός ή τα «υπόλοιπα» κόμματα; Η λεγόμενη ελληνική Αριστερά γιατί δεν πείθει; Είναι ανώριμος ο λαός και οι λεγόμενες «συνθήκες» ή είναι ξεπερασμένη και ιδιαζόντως αναχρονιστική (για να μην πούμε ανατριχιαστική) η ίδια!

Έχει περάσει από  τον νου κανενός ότι είναι ολωσδιόλου ξεπερασμένος ο πολιτικός λόγος της Αριστεράς στην Ελλάδα με αποτέλεσμα αντί να λειτουργεί σαν αντίπαλο δέος στο σύστημα το διαιωνίζει ως αναπόσπαστο και αδιαίρετο κομμάτι του!
Δεν είναι δυνατό η Αριστερά να πολιτεύεται με την πολιτική της ύαινας που παραμονεύει να κλέψει τα υπολείμματα του φαγητού του λιονταριού. Κατηγορώντας ουσιαστικά αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ και για τους τύπους τη Ν.Δ. (με την οποία συγκυβέρνησε για όσους έχουν αδύνατη μνήμη), προσπαθεί να «υποκλέψει» παροδικά μερικές ψήφους και «μετά βλέπουμε». Μα με το «μετά βλέπουμε» δεν ασκούμε πολιτική, διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14