20/10/2020 08:48:31

Εντοπίστηκε το «κτήνος» - Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα του Τραμπ (Photos, Video)

Εντοπίστηκε το «κτήνος» - Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα του Τραμπ (Photos, Video) - Media

 

Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ να παραστεί στις εργασίες της Γ.Σ. του ΟΗΕ, έφερε μια αποκάλυψη. Στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τραμπ στον πύργο του έκανε την εμφάνισή της και το νέο «Κτήνος», όπως αποκαλείται χαϊδευτικά η προεδρική λιμουζίνα.

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, έτσι και το «Κτήνος 2.0» είναι κατασκευασμένο από την Cadillac και στηρίζεται σε διάφορα μοντέλα της εταιρείας, ωστόσο, οι διαφορές του από οιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο είναι τόσο μεγάλες που μόνο κατ' ευφημισμό φέρει τον χαρακτηρισμό «αυτοκίνητο».

Μεταξύ άλλων, το «Κτήνος 2.0» είναι πλήρως θωρακισμένο και προστατευμένο από επίθεση ακόμα και με βόμβα, μπορεί να κινείται με σκασμένα και τα τέσσερα ελαστικά, διαθέτει κινητήρα ντίζελ (και για λόγους ασφαλείας), και διάφορα όπλα διασκορπισμένα στο εσωτερικό του.

Το κόστος της εξέλιξης του οχήματος -που άρχισε από το 2013- έφθασε σχεδόν τα 16 εκατ. δολάρια και κάθε ένα (υπάρχουν δύο) κοστίζει πλήρως εξοπλισμένο περίπου 1,5 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.