search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Κλειστά την Πέμπτη μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

08.10.2018 06:35
Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με Ελεύθερη Συνεισφορά - Media

 

Κατεβάζουν ρολά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους οι εργαζόμενοι την Πέμπτη που προχωρούν σε 24ωρη απεργία. 

Να δημοσιοποιηθεί «ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους» τονίζει μέσα από ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) και ζητά:

«Α) Να μας δοθεί ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων Πολιτιστικού ενδιαφέροντος  που ανήκουν στον  Ελληνικό  λαό  και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο  των δανειστών .

Β ) Δημοσιοποίηση των όρων παράδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τη σύνθεση των μελών της επιτροπής αυτής που έλαβε τη σχετική απόφαση.

Γ) Άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία  του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια  παραχώρησης  κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:19