search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:06
MENU CLOSE

Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «25 μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής»

16.10.2018 20:51
Ζακ Κωστόπουλος: Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης - Media

 

Θετικά κρίνει η Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, την εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για αναζήτηση ενδεχομένων ρατσιστικών κινήτρων στις πράξεις των εμπλεκομένων.

Οι δύο συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη με δήλωσή τους προς τον Τύπο αναφέρουν πως η Πολιτική Αγωγή είναι σύμφωνη με την παρέμβαση της Εισαγγελέως, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί “την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών”. Όπως αναφέρουν οι δύο συνήγοροι, 25 μέρες μετά το “αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής”.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο εκπροσώπων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου είναι η ακόλουθη:

“Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του παθόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο 81 Α του ποινικού κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορουμένους και λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος. Εικοσιπέντε μέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου αδικαίωτος.

Ως πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής, ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την ορθή και πλήρη απόδοση ευθυνών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30