search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Τραμ και Μετρό επεκτείνονται στον Πειραιά

17.10.2018 15:42
Τραμ και Μετρό επεκτείνονται στον Πειραιά  - Media

 

Μήνες μας χωρίζουν πριν τη έλευση στον Πειραιά και τους Δήμους του, του Μετρό και του Τραμ.

Τα έργα επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά συνεχίζουν με καλούς ρυθμούς και σύμφωνα με τις ypodomes.com τον ερχόμενο Ιούνιο θα τεθούν σε λειτουργία τρεις νέοι σταθμοί: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ.

Είναι το “ήμισυ” της επέκτασης που θα φτάσει στην καρδιά του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο.

Οι 3 σταθμοί κατασκευάζονται στο κέντρο των παραπάνω Δήμων και με τη λειτουργία τους θα δώσουν μεγάλες ανάσες στο κυκλοφοριακό που διαρκώς χειροτερεύει.

Η χρονοαπόσταση από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα περιοριστεί σε περίπου 15 λεπτά και μόλις 10 λεπτά από την Αγία Βαρβάρα όταν σήμερα χρειάζεται περισσότερο από 45 λεπτά.

Οι νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 θα συνδέονται απευθείας με το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Το 2021 η γραμμή θα αποκτήσει ακόμα 3 σταθμούς: ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ενώνοντας οριστικά το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, το Αεροδρόμιο και φυσικά το υπόλοιπο δίκτυο Μετρό της πρωτεύουσας.

Τα έργα επέκτασης του Τραμ έχουν ολοκληρωθεί αναφορικά με τη γραμμή και την ηλεκτροκίνηση και απομένουν κάποια τελευταία φινιρίσματα.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένονται το επόμενο διάστημα και όταν περάσουν όλα τα “τεστ” επιτυχώς, τότε, περίπου στην ερχόμενη Άνοιξη θα δοθεί σε εμπορική λειτουργία.

Αυτό θα σημάνει την απευθείας ένωση του κέντρου και του λιμανιού του Πειραιά με την Αθήνα μέσω της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου αλλά και με τα νότια προάστια (Π.Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα).

Πρόκειται για μία μονή κυκλική γραμμή μήκους 5,4χλμ που θα ξεκινά από το Στάδιο Καραϊσκάκη στο Φάληρο (ερχόμενο από Αθήνα ή Βούλα), θα περνά από την Γ.Λαμπράκη, τη Β.Γεωργίου (Δημοτικό Θέατρο και Δημαρχείο), θα τερματίζει στην Ακτή Ποσειδώνος και στην επιστροφή του θα περνά από την Εθνικής Αντιστάσεως και την Ομ.Σκυλίτση για φτάσει στο ΣΕΦ (με κατεύθυνση την Αθήνα ή τη Βούλα).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05