search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ριχάρδο – Κακουργήματα για τους συλληφθέντες (Photos)

28.11.2018 16:24
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ριχάρδο - Κακουργήματα για τους συλληφθέντες (Photos) - Media

 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς και μέλη των κυκλωμάτων στα οποία ο ίδιος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο.

Ο ενεχυροδανειστής με 44 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα , ο Τούρκος αρμενικής καταγωγής, ο Σύρος σύνδεσμος με τα “παζάρια” της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός, ένας ομογενής πυγμάχος από τη Ρωσία στο σπίτι του οποίου στον Χολαργό βρέθηκαν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και όπλων, καθώς και 89 ακόμη κατηγορούμενοι εμπλέκονται με τις δύο μεγάλες οργανώσεις που άρπαζαν κλεμμένα χρυσαφικά.

Στη συνέχεια, τα έλιωναν σε χυτήριο και αφού τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τα «έσπρωχναν» στην αγορά της Τουρκίας, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες

Κατηγορίες για λαθρεμπόριο χρυσού αλλά και για τοκογλυφία περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των συλληφθέντων για συμμετοχή στο κύκλωμα που εξάρθρωσε μετά από μεγάλη επιχείρησή της η αστυνομία.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση απαγγέλθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων, αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια, από την οποία αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται από την Αστυνομία η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:25