07/08/2020 15:57:40

Οι επιπτώσεις της ψεύτικης ζωής στα social media

Οι επιπτώσεις της ψεύτικης ζωής στα social media - Media

 

Στην υπενθύμιση πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπουν μία γενιά παιδιών σε ψεύτες, προχώρησαν ειδικοί, στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι νέοι επιχειρούν να προβάλλουν μια ιδεατή εικόνα του εαυτού τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας τον ψεύτικο εαυτό τους στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με την Σου Χικς, επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Θηλέων (GSA) στο Μπόλτον επί οκτώ συναπτά έτη.

«Οι έφηβοι πρέπει να μάθουν τη σημασία της προβολής του πραγματικού τους εαυτού αντί να λένε "βολικά ψέματα" προκειμένου να προχωρήσουν περισσότερο στη σταδιοδρομία τους», αναφέρει η επικεφαλής της βρετανικής ένωσης και προειδοποιεί: «Αν συνηθίσουν να εμφανίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού τους στα κοινωνικά μέσα, μπορεί να αρχίσουν να πιστεύουν ότι αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πραγματικότητα. Δεν θα πρέπει όμως να ντρέπονται για οποιαδήποτε κομμάτι της ζωής τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.