search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μπροστά με 9,5% η ΝΔ

20.12.2018 18:37
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μπροστά με 9,5% η ΝΔ - Media

 

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία κατέγραψε δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 31,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με μία μονάδα λιγότερη 5,5%. Αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 11,5%. Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, το 57% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις εκλογές και το 25% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή και θα βγει πρώτο στις εκλογές.

Πολύ υψηλός είναι ο βαθμός συσπείρωσης της ΝΔ σε ποσοστό 83%, σε αντίθεση με του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει μόλις στο 53%.

Όσον αφορά την ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του νυν Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 36% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 25%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 32%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού έρθει στη Βουλή, το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με το 28% που πιστεύει ότι ο λαός θα οδηγηθεί στις κάλπες πριν καν συζητηθεί στη Βουλή το σκοπιανό ζήτημα.

Σε υψηλά ποσοστά και η απαισιοδοξία των πολιτών, αφού το 45% θεωρεί ότι η χώρα μας θα βρεθεί σε νέα οικονομική κρίση και νέα προβλήματα το 2019, σε αντίθεση με το 25% που πιστεύει ότι οι κακές μέρες πέρασαν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:34