search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03
MENU CLOSE

Έκρηξη στο Κολωνάκι με τραυματία αστυνομικό – Δεν υπήρξε προειδοποίηση (Photos/Video)

27.12.2018 06:29
Έκρηξη στο Κολωνάκι με τραυματία αστυνομικό - Δεν υπήρξε προειδοποίηση (Photos/Video) - Media

 

Λίγο πριν τις 7 το πρωί σημειώθηκε στο Κολωνάκι έκρηξη, στην οδό Σκουφά 34 και υπάρχει και ένας αστυνομικός τραυματίας, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στον ΣΚΑΪ είπε ως η οδός Σκουφά στον Αγιο Διονύσιο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος μάλιστα είπε πως το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμάτων, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού. Αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης, που ήταν μάλιστα δίπλα στον αστυνομικό,μίλησε στον Antenna. 

Ο αστυνομικός, στα χέρια του οποίου έγινε η εκρηξη, έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και τα τράυματά του κρίνονται επιπόλαια.  

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για βόμβα και η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα ήταν ένα δέμα στα σκαλιά της εκκλησίας το οποπιο πήγε να πάρει ο νεωκόρος νομιζοντας πως πρόκειται για τρόφιμα. Το μετέφερε στο πλάι της εκκλησίας αλλά το θεώρησε ύποπτο και ειδοποιησε την Αστυνομία. Το δέμα είχε τποθετηθεί από το προηγούμενο βράδυ.  

Στο σημείο, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής και συλλέγουν στοιχεία.

Ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ είπε «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την έκρηξη, πρέπει να προχωρήσει η έρευνα». Αναφερόμενος στον τραυματισμό του αστυνομικού είπε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σοβαρός».

Η Αστυνομία εκτιμά πώς πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ δεν τηρήθηκε το πρωτοκολλλο ασφαλείας απο την πλευρά της άμεσης δράσης με αποτέλεσμα να σκάσει ο μηχανισμός στα χέρια ασυνομικού. Σχετικά με την μη ύπαρξη πεορειοδποιητικού τηλεφωνήματος οι αστυνομικό ανέφεραν  ότι δεν είθισται να υπάρχουν τηλεφωνήματα σε τέτοιου είδους ενεργειες όπως έχει δείξει η εμπειρία σε ανάλογα περιστατικά τις ημέρες των εορτών από το 2008. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το πακέτο περιείχε δύο μπουκαλάκια με έφλευκτο υγρό, μπαταρία και πολύ μικρή ποσότητα μικρής ύλης. Ηταν ενας μηχανισμός μικρής ισχύος. Το πακέτο μετακινήθηκε γι’αυτό κι έγινε η έκρηξη, διαφορετικά δε θα έσκαγε.

Δεν υπάρχουν υλικές ζημιές πέρα απο μία μαυρίλα στον τοίχο της εκκλησίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03