search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Ο ρωσικός «φονιάς των αεροπλανοφόρων» επιστρέφει (Videos)

28.12.2018 16:18
Ο ρωσικός «φονιάς των αεροπλανοφόρων» επιστρέφει (Videos) - Media

 

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «φονιάς αεροπλανοφόρων», καθώς το μεγάλο βεληνεκές του και η τεράστια καταστροφική του δύναμη το έκαναν τον τρόμο των τεράστιων πλοίων των αντιπάλων του. Και πλέον επιστρέφει ανανεωμένο και ακόμα πιο ισχυρό.

Ο λόγος για το ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22, το οποίο, μετά από ένα διάστημα σιωπής και… περισυλλογής, επιστρέφει δυναμικά, καθώς υπέστη ένα μεγάλο λίφτινγκ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Το ανανεωμένο Tu-22 (με την ονομασία Tu-22M3M) δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πτήση στο Καζάν της Ρωσίας και πλέον το πρόγραμμα ανανέωσης όλου του σμήνους (περίπου 60 αεροσκάφη) πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει.

Το αεροσκάφος έχει βεληνεκές 2.200 χιλιομέτρων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει νέο σύστημα σκόπευσης ακριβείας, ψηφιακό κόκπιτ και πολύ πιο σύγχρονο ραντάρ, ενώ διατηρεί τη φονική ικανότητά του να μεταφέρει πυραύλους κρουζ και να χτυπά από μεγάλες αποστάσεις θαλάσσιους και επίγειους στόχους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανανεωμένο Tu-22 θα μπορεί να μεταφέρει τα διαβόητα υπερηχητικά βλήματα Kinzhal, με τα οποία η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει την αμυντική της θωράκιση.

Πληροφορίες: RT.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27