search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Ντιμιτρόφ: Πολύ σπουδαία για να αποτύχει η συμφωνία των Πρεσπών

19.01.2019 19:50
Ντιμιτρόφ: Πολύ σπουδαία για να αποτύχει η συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Τη συμφωνία των Πρεσπών εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Αναντολού καθώς όπως δήλωσε είναι «πολύ σπουδαία για να αποτύχει»!

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άγκυρα, ο Ντιμιτρόφ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.

Μάλιστα αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι «η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Επίσης πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί.

Όσον αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε πως “τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:52