19/10/2019 18:21:03

Θεοχαρόπουλος: Παραμένω σε επαφή με Παπανδρέου - Θεοδωράκη

Θεοχαρόπουλος: Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη - Media

 

Η ΔΗΜΑΡ έχει αποδείξει ότι δεν είναι μια πολιτική δύναμη του όχι σε όλα. Ό,τι είναι καλό για τη χώρα το υπερψηφίζουμε και ό,τι θεωρούμε αρνητικό το καταψηφίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη μας για την συνολική ασκούμενη πολιτική της».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος»  και ερωτηθείς για το αν θα έλεγε ναι σε πρόταση συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Αν ήθελα να πω ναι, δεν θα καταψήφιζα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Η ΔΗΜΑΡ είναι στην αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τα σενάρια αυτά οφείλονται στο ότι ορισμένοι δεν κατανοούν ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί που δεν τα κάνουν όλα για την καρέκλα, αλλά βάζουν πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, ακόμη και με προσωπικό κόστος».

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ για να αντιπαρέλθει τη νέα διάσπαση του ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές πρακτικές, αδικώντας και ό,τι πετύχαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα».

Ερωτηθείς αν έχουν χωρίσει οριστικά οι δρόμοι ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Οι δρόμοι μας πλέον είναι διαφορετικοί, κάθε τι άλλο δεν θα είχε πολιτική λογική. Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε συνέδριο τυπικά του ΚΙΝΑΛ, αλλά ουσιαστικά για ενιαίο φορέα του ΠΑΣΟΚ και όχι της κεντροαριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ με τις πολιτικές αποσκευές του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς θα μείνει σταθερή στο δρόμο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς».

Παρόλα αυτά ο κ. Θεοχαρόπουλος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με στελέχη και μέλη του χώρου, όπως «με τον Γιώργο Παπανδρέου», με τον οποίο, όπως είπε, τον «συνδέουν κοινές θέσεις τόσο στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής και προσανατολισμού της κεντροαριστεράς απέναντι σε κάθε συντήρηση όσο και στα εθνικά θέματα, όπως φάνηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ερωτώμενος για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξήρε τη στάση του στις διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ παραδέχθηκε ότι συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις, δίχως, ωστόσο, να έχουν μιλήσει για πιθανές συνεργασίες. 


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.