search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Πρέβεζας

05.02.2019 06:13
Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας - Media

 

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δονήσεις μικρότερης έντασης και ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:00