search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

21.02.2019 14:28
Μαξίμου: Ιδού οι αποδείξεις ότι η ΝΔ ετοιμάζει νέο μνημόνιο - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μαξίμου νέα σύσκεψη για το νομικό καθεστώς που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών αλλά και οι θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος της σύσκεψης είναι να επιλυθούν τα τελευταία ζητήματα που απομένουν αναφορικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Την προηγούμενη Πέμπτη κυβέρνηση και τράπεζες κατέληξαν σε ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι το ανώτατο όριο της αντικειμενικής αξίας μέχρι το οποίο θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία απ’ όλα τα επαχθή μέτρα θα ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Το όριο αυτό θα συνδυάζεται υποχρεωτικά και με το ύψος του δανεισμού, το οποίο προσδιορίζεται σε 130.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και «κούρεμα» του δανείου υπό προϋποθέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:13