17/01/2020 15:16:01

Στις Βρυξέλλες η 3η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία

Στις Βρυξέλλες η 3η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία - Media

 

Εκπρόσωποι 85 χωρών κι οργανισμών, μεταξύ αυτών, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία θα λάβουν μέρος στην 3η διεθνή διάσκεψη: "Υποστηρίζοντας το Μέλλον της Συρίας και της Περιοχής,” την οποία συνδιοργανώνουν οι ΕΕ και οι ΗΠΑ στις Βρυξέλλες (12-14 Μαρτίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η διάσκεψη θα επικεντρώσει τις εργασίες της σε σημαντικά ζητήματα της κρίσης στη Συρία, όπως η αναζήτηση πολιτικής λύσης, η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης, αλλά και η προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ως η κυρίαρχη διοργάνωση που γίνεται για τη Συρία, η αναφερόμενη διάσκεψη θα κινητοποιήσει την χορήγηση παγκόσμιας βοήθειας προς τον λαό της Συρίας, αλλά και θα επιβεβαιώσει την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς τους γείτονες της, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της ίδιας διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από συζητήσεις, ενώ η διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.