04/12/2020 10:11:23

Αναγνωρίζει τις «σκιές» αλλά διαφωνεί για ξένους διαιτητές ο Βασιλειάδης

Αναγνωρίζει τις «σκιές» αλλά διαφωνεί για ξένους διαιτητές ο Βασιλειάδης - Media

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμός αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της διαιτησίας του μπάσκετ, αλλά και στα τελευταία κρούσματα βίας, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως ναι μεν διαφωνεί με τους ξένους διαιτητές, αλλά αναγνώρισε δε, τις «σκιές» που υπάρχουν στο χώρο του μπάσκετ, οι οποίες και πρέπει να διαλυθούν τελείως από την ΕΟΚ, που οφείλει -κατά τον Βασιλειάδη- να πάρει μέτρα επ αυτού!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης για:

-τα ζητήματα στο χώρο του μπάσκετ: «Υπάρχει μια συζήτηση για το θέμα διαιτησίας. Γι’ αυτό δεν μπορεί ο νομοθέτης να κάνει κάτι, είναι θέμα της ομοσπονδίας. Υπάρχουν παράπονα, φωνές και σκιές. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία πρέπει να φύγουν οι σκιές. Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει οτιδήποτε. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε και περιμένω από την ΕΟΚ τις κινήσεις της. Δεν συμφωνώ με τους ξένους διαιτητές. Στον επαγγελματικό αθλητισμό οι μεγαλομέτοχοι έχουν αυξημένο βάρος. Εκεί πρέπει να έρθει η ομοσπονδία και η πολιτεία με στέρεους κανόνες για όλους. Σε άλλα πρωταθλήματα έχουν βρει άλλες νόρμες. Προφανώς και δεν επιτρέπεται η ομοσπονδία να υποχωρεί σε πιέσεις, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα πρέπει η ομοσπονδία να παίρνει κάθε μέτρο και εμείς να ασκούμε πιέσεις για να διασφαλίσουμε μια κανονικότητα».

-τα τελευταία κρούσματα βίας: «Το φαινόμενο της βίας δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό ή δεν γεννιέται από τον αθλητισμό. Είναι πιο εύκολο να εκφραστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στον αθλητικό χώρο με τον τρόπο δομής των οργανωμένων οπαδών, ειδικά σε μια χώρα που βίωσε μια ασύλληπτη κρίση με μεγάλη ανεργία στους νέους. Αυτές οι κοινωνικές πιέσεις κάπου θα κατέληγαν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αθλητισμός να συνδεθεί με αυτά τα φαινόμενα. Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες αθλητές του στίβου είχαν τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, είχαμε στην Ελλάδα αυτές τις στιγμές. Εμείς σαν ΓΓΑ νομοθετούμε στο βαθμό που μας επιτρέπεται. Έχουμε κάνει ένα πιο διαυγές και άμεσο νομικό περιβάλλον γιατί ένα από αυτά τα προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχει φόβος δικαίου για αυτούς τους ανθρώπους. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ένα εξαιρετικό επιχειρησιακό σχέδιο και το Σάββατο αποτρέψαμε μια επίθεση οπαδών του Παναθηναϊκού σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού».

-τις ευθύνες των ομάδων: «Σε ένα μεγάλο βαθμό, η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί τους διοικητικούς παράγοντες των ομάδων και συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Εντάσσεται πολλές φορές και σε ένα πλαίσιο πολιτικοποίησης. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε φτιάξει μια επιτροπή μαζί με την UEFA και Άγγλους ειδικούς, με σκοπό να βάλουμε τους ιδιοκτήτες των ομάδων υπόλογους για αυτά τα φαινόμενα. Είναι αδιανόητο η αστυνομία να έχει το ρόλο του ταξιθέτη και κανείς να μην έχει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Το νομοθέτημα είναι σε τελική επεξεργασία με σκοπό στην επόμενη διετία να αλλάξει πλήρως η κατάσταση στα γήπεδα. Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό. Όλα θα ξεκινούν για το πώς θα αλλάξουμε τη νοοτροπία στα παιδιά μας».

ο αν υπάρχει ακόμη παράγκα: «Η παράγκα είναι ένα σύστημα που επηρεάζει καταστάσεις και προσπαθεί να ορίσει το μαγαζί. Έχουμε ξένη ΚΕΔ αυτή τη στιγμή, ξένους διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια και το VAR έρχεται έστω και με καθυστέρηση. Έτσι νικιέται ένα σύστημα που αλλάζει ιδιοκτήτες. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που διαχρονικά ήθελε να βάλει κανόνες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.