01/12/2020 10:09:30

«Χαριστική βολή» στη Boeing: Καθηλώνονται τα 737 Max και στις ΗΠΑ

«Χαριστική βολή» στη Boeing: Καθηλώνονται τα 737 Max και στις ΗΠΑ - Media

 

Το τελευταίο της στήριγμα έχασε ο αμερικανικός κολοσσός της Boeing, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσει στην καθήλωση των 737 Max λόγω αμφιβολιών για την ασφάλειά τους.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τον μεγαλύτερο στόλο 737 Max, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστέρησε να ακολουθήσει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, της Ευρώπης και όχι μόνο, που αποφάσισαν την απαγόρευση εισόδου του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου στον εναέριο χώρο τους.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να "διαβάσουν" τα "μαύρα κουτιά"

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BFU) δεν έχει τα τεχνικά μέσα για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

"Δεν θα αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τα κουτιά αυτά έχουν ένα νέο λογισμικό το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε", δήλωσε.

To Boeing 737 MAX "είναι ένας νέος τύπος αεροσκάφους με ένα νέο μαύρο κουτί, με νέο λογισμικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Γκέρμουτ Φράιταγκ, είπε ο εκπρόσωπος του BFU.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.