search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Ιταλία: Η ένταση έξω από το συνέδριο για την υπογεννητικότητα και η κριτική του Πάπα στη βιομηχανία… προφυλακτικών

10.05.2024 18:20
ASTUNOMIA_ITALIA
AP

Συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές και μαθητές σημειώθηκαν σήμερα στην Ρώμη, έξω από μέγαρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Τι δήλωση ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο όπου διεξάγονται οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο πήρε μέρος σήμερα το πρωί και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο αστυνομικοί και τουλάχιστον μια νεαρή κοπέλα. Οι περίπου διακόσιοι πενήντα φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αμφισβήτησαν, μεταξύ των άλλων, την πολιτική της κυβέρνησης Μελόνι σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

0 πάπας σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters άσκησε κριτική στις βιομηχανίες προφυλακτικών νωρίτερα κατά τις εργασίες του συνεδρίου κάνοντας μια σύγκριση με την βιομηχανία των όπλων.

Όπως είπε: «οι επενδύσεις με τον μεγαλύτερο τζίρο αυτή τη στιγμή είναι τα εργοστάσια όπλων και αντισύλληψης. «Τα πρώτα καταστρέφουν τη ζωή και τα άλλα την εμποδίζουν». Αυτά του τα εξήγησε έναν ειδικός που ασχολείται με το δημογραφικό πρόβλημα σύμφωνα με όσα δήλωσε.

«Κάντε παιδιά» λέει ο Πάπας στους Ιταλούς

Ο πάπας Φραγκίσκος εντείνει την εκστρατεία του για να παροτρύνει τους Ιταλούς να κάνουν παιδιά, ζητώντας μακροπρόθεσμες πολιτικές για να βοηθήσουν τις οικογένειες και προειδοποιώντας ότι η δημογραφική κρίση της χώρας θα αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews.

«Ο αριθμός των γεννήσεων είναι ο πρώτος δείκτης της ελπίδας ενός λαού», είπε ο Φράνσις σε ετήσια συγκέντρωση ομάδων υπέρ της οικογένειας την Παρασκευή.

«Χωρίς παιδιά και νέους, μια χώρα χάνει την επιθυμία της για το μέλλον».

Το ποσοστό γεννήσεων της Ιταλίας, ήδη ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, μειώνεται σταθερά εδώ και περίπου 15 χρόνια και έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ πέρυσι με μόλις 379.000 μωρά να γεννηθούν.

Με τις ευλογίες του Πάπα η εκστρατεία της Μελόνι

Με την ισχυρή υποστήριξη του Βατικανού, η δεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής την Τζιόρτζια Μελόνι έχει οργανώσει μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τουλάχιστον 500.000 γεννήσεις ετησίως έως το 2033, φτάνοντας σε ένα ποσοστό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η κατάρρευση της οικονομίας υπό το βάρος της γήρανσης του πληθυσμού.

Ο πάπας ζήτησε μακροπρόθεσμες στρατηγικές και πολιτικές για την ενθάρρυνση των ζευγαριών να κάνουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των επισφαλών συμβάσεων εργασίας και των εμποδίων στην αγορά σπιτιών, καθώς και τη διασφάλιση ότι οι γυναίκες δεν θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ μητρότητας και καριέρας.

«Το πρόβλημα του κόσμου μας δεν είναι να γεννιούνται παιδιά: είναι ο εγωισμός, ο καταναλωτισμός και ο ατομικισμός που κάνουν τους ανθρώπους κορεσμένους, μοναχικούς και δυστυχισμένους», είπε ο Φράνσις.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συνεχίσει να δίνει έμφαση στα δημογραφικά στοιχεία κατά το ερχόμενο Άγιο Έτος 2025, το οποίο θα έχει την ελπίδα ως κύριο θέμα του.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο «Shark» – Εκκρεμεί το ένταλμα για τη σύλληψη του «Ρουμάνου»

Βραυρώνα: Εντοπίστηκε σε χωματερή το νεκρό βρέφος – Υπό έρευνα οι γονείς

Συναγερμός στην Πάτρα: Εξαφανίστηκαν 5 παιδιά από το νοσοκομείο του Ρίου – Είχαν μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:30