search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:51
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Γυναίκα με σπάνια διπλή μήτρα γέννησε δύο φορές σε δύο μέρες

23.12.2023 19:15
mwra_genna_dyo_mitres

Μια γυναίκα, με σπάνια διπλή μήτρα, γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, στις ΗΠΑ – μετά από εγκυμοσύνη που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο».

Η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ γέννησε μια κόρη την Τρίτη και μια δεύτερη την Τετάρτη, στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ (UAB).

Ανακοινώνοντας τον ερχομό των «θαυματουργών μωρών» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Χάτσερ χαρακτήρισε τους γιατρούς ως «απίστευτους».

Τα κορίτσια περιγράφονται ως αδερφικά δίδυμα – με σπάνια ξεχωριστά γενέθλια.

Η κ. Χάτσερ είπε ότι η οικογένεια ήταν τώρα πίσω στο σπίτι και θα μπορούσε να «απολαύσει τις διακοπές» των Χριστουγέννων.

Η μητέρα ενημερώθηκε σε ηλικία 17 ετών ότι είχε διπλή μήτρα, μια σπάνια συγγενή ανωμαλία που επηρεάζει το 0,3% των γυναικών. Και οι πιθανότητες να μείνει έγκυος και στις δύο μήτρες ήταν ακόμη μικρότερες, «μία στο εκατομμύριο», σύμφωνα με το UAB.

Η κ. Χάτσερ είχε τρεις προηγούμενες, υγιείς εγκυμοσύνες. Αυτή τη φορά, πίστευε ότι ήταν έγκυος μόνο σε μία μήτρα – μέχρι που ένας συνηθισμένος υπέρηχος αποκάλυψε ότι υπήρχε επίσης ένα μωρό στη δεύτερη.

Το νοσοκομείο περιέγραψε την εγκυμοσύνη της ως ρουτίνα. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ντέιβις, ο οποίος συνδιοργάνωσε τον τοκετό, τόνισε ότι κάθε μωρό είχε «έξτρα χώρο για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί».

Αυτό συνέβη επειδή κάθε μωρό είχε μια μήτρα για τον εαυτό του, είπε – σε αντίθεση με μια τυπική δίδυμη εγκυμοσύνη.

Ο τοκετός της κυρίας Χάτσερ προκλήθηκε στις 39 εβδομάδες και χρειάστηκε διπλή παρακολούθηση στο νοσοκομείο – καθώς και διπλάσια στελέχωση.

Το πρώτο μωρό, η Ρόξι Λέιλα, γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό περίπου στις 19:45 τοπική ώρα στις 19 Δεκεμβρίου και το δεύτερο, η Ρέμπελ Λέικεν, γεννήθηκε με καισαρική τομή περισσότερες από 10 ώρες αργότερα, περίπου στις 06:10 το επόμενο πρωί.

«Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας δεν θα είχαμε σχεδιάσει μια εγκυμοσύνη και έναν τοκετό όπως αυτός. Αλλά το να φέρουμε τις δύο υγιείς κόρες μας σε αυτό τον κόσμο με ασφάλεια ήταν πάντα ο στόχος», επισήμανε η 32χρονη.

Ο καθηγητής Ντέιβις είπε ότι τα κορίτσια θα μπορούσαν να ονομαστούν αδερφικά δίδυμα – ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν κάθε μωρό αναπτύσσεται από ένα ξεχωριστό ωάριο, το καθένα γονιμοποιημένο από ένα ξεχωριστό σπέρμα.

Τα αναφερόμενα περιστατικά παγκοσμίως είναι εξαιρετικά σπάνια. Το 2019, ένας γιατρός στο Μπαγκλαντές είπε στο BBC ότι μια γυναίκα είχε γεννήσει δίδυμα σχεδόν ένα μήνα μετά τη γέννηση ενός πρόωρου μωρού στην άλλη της μήτρα.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνία: Αφαιρέθηκε μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων μετά από πιέσεις τούρκων εθνικιστών

Γάζα: Η Χαμάς εκτιμά ότι 5 όμηροι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό των Ισραηλινών – Σε 20.258 ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων

Βιν Ντίζελ: «Είσαι τόσο όμορφη, πάμε να φύγουμε» – Viral συνέντευξη του 2017 στη «σκιά» των καταγγελιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:51