25/04/2019 16:07:17

Μπλακ-άουτ στην Κρήτη από έκρηξη σε μετασχηματιστή - Οι εργαζόμενοι γλίτωσαν λόγω διαλείμματος!

Μπλακ-άουτ στην Κρήτη από έκρηξη σε μετασχηματιστή - Οι εργαζόμενοι γλίτωσαν λόγω διαλείμματος! - Media

 

 

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίες η φωτιά έχει σβήσει. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Τα αίτια

Αναφορικά με τα αίτια υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

Μαμουλάκης : Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε : Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πραγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θαείμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει απο εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστασεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

 

Πηγή: cretalive.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.