06/08/2020 19:18:25

Με... οπαδική ισορροπία και εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα (Photos)

Με... οπαδική ισορροπία και εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα (Photos) - Media
 
Μόλις εννέα κενά άφησε στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρουσίασε σήμερα το νέο σήμα της περιφερειακής του παράταξης και εκατό υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του.
 
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάιο έχει ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο σε όλους τους νομούς και απλώς έχει αφήσει εννέα κενές θέσεις για συμπληρώσεις της τελευταίας στιγμής και πιθανώς για... εκπλήξεις.
 
Σε μια σύγχρονη παρουσίαση, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε έναν έναν τους εκατό υποψηφίους, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και είχαν την πρώτη ευκαιρία επαφής με τους δημοσιογράφους.
 
Από τους 100 υποψήφιους οι 70 είναι νέοι (ποσοστό ανανέωσης 70%), ενώ ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τον χαρακτηρισμό της παράταξής του ως «πραγματικά αυτοδιοικητικής και αυθεντικά υπερκομματικής».
 
Σημειώνεται ότι καταγράφεται... απόλυτη ισορροπία στα οπαδικά, με εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ (Νίκος Σταυρόπουλος... Μάτζικ), του Άρη (Άγγελος Χαριστέας και ο... παλιός Ντίνος Κούης) και Ηρακλής (Λάκης Παπαϊωάννου).
Ανάμεσα στους υποψήφιους η Κατερίνα Περιστέρη στις Σέρρες, ο Δάνης Τζαμτζής στην Πέλλα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, η δικηγόρος Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, οι δημοσιογράφοι Σοφία Τουντούρη, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και Νάντια Δερέμπεη, η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Σάντυ Κουτσοσταμάτη κ.ά.
Σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια
Ο κ. Τζιτζικώστας θέτοντας τον στόχο της επόμενης τετραετίας για την Κεντρική Μακεδονία είπε ότι αυτός είναι «όλοι μαζί να χτίσουμε μια πραγματικά σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια»: «Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που πήραμε μια μεγάλη και τολμηρή απόφαση: Να δημιουργήσουμε εδώ, στον τόπο μας, στην Κεντρική Μακεδονία, μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη. Μια παράταξη ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τον τόπο τους, η διάθεση για προσφορά, το πάθος για δουλειά. Μια παράταξη ανθρώπων που δεν συμβιβάστηκαν με τις συνθήκες που έφερνε η κρίση, αλλά θέλησαν να χτίσουν μια άλλη προοπτική, ένα διαφορετικό μέλλον, για να έχει κάθε άνθρωπος την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πετύχει. Την παράταξη αυτή, που την ονομάσαμε "Αλληλεγγύη", οι συμπολίτες μας από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, την εμπιστεύτηκαν και την αγκάλιασαν. Και όλοι μαζί δημιουργήσαμε την πιο μεγάλη, την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία που έγινε ποτέ στη χώρα μας».
 
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο που συντελέστηκε την τελευταία πενταετία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, καθώς... μετέφρασε τους «άψυχους» δείκτες και τα νούμερα, δείχνοντας το μέγεθος της ωφέλειας των έργων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν για τους πολίτες:
 
«Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι. Πίσω από την αύξηση των εξαγωγών υπάρχουν αγρότες που μοχθούν για να παράγουν τα προϊόντα τους και όταν η παραγωγή τους φτάνει σε περισσότερες αγορές, το εισόδημά τους ενισχύεται. Υπάρχουν οι επαγγελματίες οδηγοί που μεταφέρουν τα μακεδονικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και θέλουν με τη δουλειά τους να μπορούν να παρέχουν στην οικογένειά τους και τα παιδιά τους. Πίσω από την πρωτιά στις αφίξεις τουριστών υπάρχουν επαγγελματίες, ξενοδόχοι, εστιάτορες, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι, που θέλουν να έχουν σταθερή δουλειά και τους δώδεκα μήνες το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι. Πίσω από την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζει η ίδια η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωής τους, με τα έργα που υλοποιούμε».
 
Το διακύβευμα των εκλογών
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των επικείμενων περιφερειακών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα, καθώς επισήμανε: «Τον άνθρωπο υπηρετούμε, πρώτα και πάνω από όλα. Και αυτός είναι ο δρόμος που διανύσαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια. Ξεκινήσαμε από το 'θέλουμε', πήγαμε στο 'μπορούμε' και σήμερα είμαστε στο 'κάναμε', στο 'καταφέραμε'. Αυτό είναι το αποτύπωμα του έργου της παράταξής μας, της 'Αλληλεγγύης'. Και τώρα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο αυτής της διαδρομής, στο σημείο που θα καθορίσει την ίδια την ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, το ίδιο το μέλλον του τόπου μας. Αυτή την απόφαση καλούμαστε όλοι οι πολίτες να πάρουμε τώρα:
 
-Την απόφαση να προχωρήσουμε στο μέλλον με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για να μην μπει ο τόπος μας σε περιπέτειες αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
 
-Την απόφαση για μια Κεντρική Μακεδονία με ισχυρή φωνή και παρουσία, στην Ελλάδα και στην καρδιά της Ευρώπης, για να μην γίνει η Κεντρική Μακεδονία μια Περιφέρεια περιορισμένη στο βαλκανικό νότο.
 
-Την απόφαση για μια Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί ακόμα περισσότερα, που ξέρει και μπορεί και να συνεργαστεί και να συγκρουστεί όποτε χρειάζεται, για να μην καταντήσουμε μια Περιφέρεια που θα λέει 'ναι σε όλα', χωρίς ποτέ να μπορεί να πει 'όχι'.
 
-Την απόφαση για μια Κεντρική Μακεδονία που μετατρέπει τους απρόσωπους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες, που έχει ευκαιρίες, δυνατότητες, προοπτικές για τους νέους, για όλους τους ανθρώπους, που είναι η Περιφέρεια που θέλεις να ζεις και να δημιουργείς κι όχι ένας τόπος στον οποίο η ελπίδα θα είναι μια απλή υπόσχεση, που δεν θα έρχεται ποτέ».
 
Ο στόχος
Αναλύοντας το στόχο της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» για την επόμενη τετραετία, ο κ. Τζιτζικώστας περιέγραψε πως ερμηνεύεται το όραμα για μια σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια:
 
«Η Κεντρική Μακεδονία που εμείς οραματιζόμαστε και όλοι μαζί χτίζουμε είναι μια πραγματικά σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια:
 
-Σύγχρονη, με νέες επενδύσεις, με δυναμική και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με καινοτομία, με χώρο δημιουργίας και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, με υψηλού επιπέδου έρευνα στα πανεπιστήμια, με ισχυρό πρωτογενή τομέα και ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών που υποστηρίζει τις εξαγωγές, το εμπόριο, τον τουρισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξωστρέφεια.
 
-Ανθρώπινη, με ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με στήριξη της οικογένειας και πρόσβαση ακόμα περισσότερων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, με κοινωνική αλληλεγγύη, μέριμνα και φροντίδα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
 
Η Κεντρική Μακεδονία που εμείς οραματιζόμαστε και όλοι μαζί χτίζουμε, ξεκινάει από το χωριό του Προμαχώνα στις Σέρρες, από την Ειδομένη στο Κιλκίς, τους Προμάχους στην Πέλλα, τα Ριζώματα στην Ημαθία, τη Συκιά στη Χαλκιδική, το Λιβάδι στην Πιερία, το Σκεπαστό στη Θεσσαλονίκη και φτάνει στην καρδιά, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ξεκινάει από το όνειρο και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου για την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του και καταλήγει στην ολοκλήρωση κάθε έργου και κάθε δράσης, που θα δώσει σ' αυτόν τον άνθρωπο τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Και για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που κάνουμε, για να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία, χρειάζεται η βάση και η βάση για όλα είναι οι άνθρωποι», είπε ο Περιφερειάρχης.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη» είπε ότι ακριβώς αυτό το στοιχείο, οι άνθρωποι, είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του συνδυασμού: «Είμαστε εδώ σήμερα, για να σας παρουσιάσω μια πραγματικά σπουδαία ομάδα. Μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να κερδίζουν. Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία με τις νέες ιδέες. Μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από όλο το φάσμα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Μια ομάδα πέρα και πάνω από κόμματα με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, μοιράζονται όμως ένα κοινό στόχο να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέες δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι η ομάδα που κάνει τη διαφορά. Είναι η ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Είναι η Αλληλεγγύη».
 
Πληροφορίες: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.