search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Κρήτη: Εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού – Έσωσε τρία μικρά παιδιά (Photos)

09.04.2019 10:43
Κρήτη: Εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού - Έσωσε τρία μικρά παιδιά (Photos) - Media

 

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και στους δύο δήμους της Κρήτης από το… «φονικό» όγκο νερού που παρέσερνε τα πάντα στο πέρασμά του το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, άνθρωποι πανικόβλητοι, δεν πρόλαβαν καλά – καλά να αντιδράσουν, καθώς ο καιρός τους αιφνιδίασε με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν και να κινδυνεύσουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Μεταξύ αυτών των ανθρώπων ήταν και τρία παιδάκια, τα οποία εγκλώβισε το νερό που έτρεχε σαν ποτάμι με ορμή έξω από το σπίτι τους στην περιοχή Καλαμοκανιά Κουτσουρά της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλλού.

Τα ορμητικά νερά του ποταμού έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας Σητείας στη θέση Καλαμοκανιά, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει επικίνδυνα.

Τα τρία παιδιά ανέβηκαν στο ψηλότερο σημείο του σπιτιού και περίμεναν υπομονετικά κάποιον να τα βοηθήσει. Κάτοικοι της περιοχής χωρίς να σκεφτούν τον κίνδυνο έτρεξαν, μάλιστα ένας από αυτούς δε δίστασε να βάλει την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο.

Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, έδεσε ένα σχοινί και κρατώντας το κολύμπησε – ενώ το νερό του έφτανε μέχρι το λαιμό του -κατάφερε, ανεβάζοντάς στους ώμους του το μικρότερο παιδί, 3 ετών, να το περάσει σε ασφαλές σημείο, και μετά να σώσει και τα άλλα δύο μεγαλύτερα.

Συγκλονισμένος είναι για όλα όσα βίωσε ο Μανόλης Παπαδάκης, καθώς τα παιδιά είναι εγγόνια της συντρόφου του. Με τρεμάμενη φωνή μας περιέγραψε τις ώρες αγωνίας και όλα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν την ώρα που τα καιρικά φαινόμενα «χτυπούσαν» το νομό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01