search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28
MENU CLOSE

Φωτάκης σε ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν – Μόνοι τους αποκαλύφθηκαν οι συκοφάντες

13.04.2019 18:13
Φωτάκης σε ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν - Μόνοι τους αποκαλύφθηκαν οι συκοφάντες - Media

 

«Η χθεσινή δήλωση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Έρευνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Αντωνίου αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συκοφάντηση μέλους της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά. Αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του επιπέδου της αντιπολίτευσης που ασκείται και κυριολεκτικά έχει πιάσει πάτο!». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

«Ο συνδυασμός της αμετροέπειας, της έλλειψης γνώσης και του θράσους οδηγεί στη χυδαιότητα», λέει ο κ. Φωτάκης και προσθέτει: «Αλλά υπάρχει και κάτι σοβαρότερο. Φανερώνει την κουλτούρα που διακατέχει και διακατείχε τόσα χρόνια αυτούς που καθιέρωσαν το πελατειακό κράτος. Σύμφωνα με αυτή, είναι αδιανόητο να υπάρχουν αδιάβλητες ακαδημαϊκές διεργασίες και διαδικασίες αξιολόγησης βασισμένες σε αντικειμενικά μετρήσιμα επιστημονικά κριτήρια από αξιολογητές καταξιωμένους επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους και το έργο που επιτελούν. Ιδού γιατί βρίσκονται στον αντίποδα της “Αριστείας” που προσχηματικά συνεχώς επικαλούνται».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του αν. υπουργού επισημαίνεται ακόμα ότι «η ΝΔ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια… Έχουν συνηθίσει από το παρελθόν, ο Υπουργός να επεμβαίνει και να καθορίζει το αποτέλεσμα ακαδημαϊκών διαδικασιών και τους είναι δύσκολο να εμπεδώσουν ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η χώρα και στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας έχει φύγει μπροστά!».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης στην ανακοίνωσή του «το περιεχόμενο της δήλωσης θα ήταν άνευ σημασίας, αν η κ. Αντωνίου δεν είχε επιλεγεί από τον αρχηγό της ΝΔ ως Τομεάρχης για την Έρευνα. Κατά συνέπεια, εκφράζει και την επίσημη θέση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Ο αν. υπουργός λέει ακόμα ότι οι θέσεις της κ. Αντωνίου και της ΝΔ για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) αποτελούν ύβρη προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας που μετέχουν στις διαδικασίες του ΕΛΙΔΕΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Ταυτόχρονα όμως και το πιο σημαντικό, η δήλωση της ΝΔ για το ΕΛΙΔΕΚ αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της, η ΝΔ είναι κόμμα που τηρεί τις υποσχέσεις του. Πέρα λοιπόν από τις απολύσεις στο Δημόσιο που έχει υποσχεθεί, θα καταργήσει και την ενίσχυση των νέων επιστημόνων που ωφελούνται από τις δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ και θα κλείσει την ανοιχτή πόρτα της επιστροφής στη χώρα που υπάρχει σήμερα, για την ανάσχεση του brain drain», τονίζει ο κ. Φωτάκης.

«Παρά τη χρεοκοπία του, το παλιό σύστημα εξακολουθεί να αντιστέκεται!

Οι προθέσεις αυτές εκθέτουν την κ. Αντωνίου και τη ΝΔ σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες», επισημαίνει ο αν. υπουργός και καταλήγει λέγοντας ότι «όσον αφορά τους υπαινιγμούς της κ. Αντωνίου για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ, οι διευκρινήσεις, αν επιμείνει να δοθούν, δεν θα της είναι ευχάριστες».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή με ανακοίνωσή της η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σχετικά με τις υποτροφίες του γιου του κ. Φωτάκη λέγοντας ότι: «η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”».

Σημείωνε δε ότι: «ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”».

«Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…», έγραφε στην ανακοίνωσή της η κ. Αντωνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28