search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Βήμα πίσω από την Άγκυρα; Οι S-400 μπορεί να τοποθετηθούν εκτός Τουρκίας

17.04.2019 11:55
Βήμα πίσω από την Άγκυρα; Οι S-400 μπορεί να τοποθετηθούν εκτός Τουρκίας - Media

 

Το ενδεχόμενο να μην τοποθετηθούν οι S-400 σε τουρκικό έδαφος, εξετάζει σοβαρά η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ η οποία απηχεί τις απόψεις του κυβερνόντος κόμματος.

Ο Τούρκος αρθρογράφος, Οκάν Μουντερίσογλου, γράφει σήμερα ότι στο τραπέζι υπάρχει και η επιλογή της τοποθέτησης των S-400 σε χώρες φίλα προσκείμενες στην Τουρκία, όπως το Αζερμπαϊτζάν ή το Κατάρ, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης με τις ΗΠΑ.

«Είναι πολύ αισιόδοξο να περιμένει κανείς από την Άγκυρα λύση άλλη εκτός από το να παραληφθούν και να τοποθετηθούν αλλού, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα F-35», επισημαίνει ο αρθρογράφος της Σαμπάχ, σημειώνοντας ότι παρόλο που η Τουρκία δηλώνει ότι το θέμα των S-400 έχει τελειώσει και ότι δεν υποχωρεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αναζητεί μία φόρμουλα για να αμβλυνθεί η ένταση με τις ΗΠΑ.

Το γεωπολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον συνεχίζεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:30