search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Απέρριψε ο Μάνφρεντ Βέμπερ τη γενοκτονία των Ποντίων

18.04.2019 06:55
4708257.jpg

 

Κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας τάχθηκε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κοµισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα, Μάνφρεντ Βέµπερ, προκαλώντας τις αντιδράσεις (ορισμένων) Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα είχε καταθέσει τη ∆ευτέρα ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς εκ µέρους της πολιτικής οµάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθµιστών.

Όταν λείπουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορίες είναι σκάνδαλο, όταν λείπουν οι της Ν∆ είναι ∆ευτέρα… Συµφωνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε Βέµπερ-ΕΛΚ;» αναρωτήθηκε µέσω Τwitter o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βασίλης Κατσαρδής.

Σηµειώνεται ότι παρόντες ήταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής από τη ΛΑΕ, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης από το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος πλέον Ελευθέριος Συναδινός και οι δύο χρυσαυγίτες. Ολοι τους υπερψήφισαν την πρόταση, η οποία τελικά δεν «πέρασε» µε 199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά.

Πέραν της οµάδας του Ν. Μαριά, η πολυπληθέστερη οµάδα που στήριξε το αίτηµα ήταν η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE). Οι ευρωβουλευτές των υπόλοιπων οµάδων ψήφισαν στην πλειοψηφία τους αρνητικά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:44