25/02/2020 02:12:30

Απέρριψε ο Μάνφρεντ Βέμπερ τη γενοκτονία των Ποντίων

Απέρριψε ο Μάνφρεντ Βέμπερ τη γενοκτονία των Ποντίων - Media

 

Κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας τάχθηκε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κοµισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα, Μάνφρεντ Βέµπερ, προκαλώντας τις αντιδράσεις (ορισμένων) Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα είχε καταθέσει τη ∆ευτέρα ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς εκ µέρους της πολιτικής οµάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθµιστών.

Όταν λείπουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορίες είναι σκάνδαλο, όταν λείπουν οι της Ν∆ είναι ∆ευτέρα... Συµφωνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε Βέµπερ-ΕΛΚ;» αναρωτήθηκε µέσω Τwitter o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βασίλης Κατσαρδής.

Σηµειώνεται ότι παρόντες ήταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής από τη ΛΑΕ, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης από το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος πλέον Ελευθέριος Συναδινός και οι δύο χρυσαυγίτες. Ολοι τους υπερψήφισαν την πρόταση, η οποία τελικά δεν «πέρασε» µε 199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά.

Πέραν της οµάδας του Ν. Μαριά, η πολυπληθέστερη οµάδα που στήριξε το αίτηµα ήταν η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE). Οι ευρωβουλευτές των υπόλοιπων οµάδων ψήφισαν στην πλειοψηφία τους αρνητικά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.