search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Ακυρώνει πτήσεις η SAS λόγω απεργίας των πιλότων

02.05.2019 09:34
Νέο «κανόνι» από μεγάλη αεροπορική εταιρεία - Media

 

H σκανδιναβική SAS θα ακυρώσει περισσότερες πτήσεις σήμερα Πέμπτη, διότι δεν έχει επιλυθεί ακόμα η διένεξη μεταξύ πιλότων και εργοδοσίας για μισθολογικά θέματα, που έχει οδηγήσει σε απεργία έξι ημερών, η οποία δημιούργησε προβλήματα στη μετακίνηση τουλάχιστον 300.000 επιβατών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Ρόιτερς, σήμερα ακυρώνονται 280 πτήσεις που θα εξυπηρετούσαν 20.000 επιβάτες, ενώ χθες Τετάρτη είχαν ακυρωθεί 500 πτήσεις που θα εξυπηρετούσαν 47.000 επιβάτες.

Συνολικά από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ξεκίνησε η απεργία, υπολογίζεται πως δεν διεξήχθησαν περισσότερες από 3.000 πτήσεις, που κάλυπταν τη μετακίνηση 350.000 επιβατών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι για κάθε ημέρα απεργιακής κινητοποίησης ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας ζημιώνεται με 10,5 εκατ. δολάρια. Εάν, όντως, ισχύει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εξανεμισθούν τα ετήσια κέρδη του.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SAS, Κάρστεν Ντίλινγκ, επισήμανε πως ακόμα είναι νωρίς να εκτιμηθεί πλήρως ο αντίκτυπος της απεργίας, αλλά προσέθεσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν και για το ενδεχόμενο να μην εμφανίσει κέρδος η αεροπορική.

Χθες είχαν μακρές συζητήσεις οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των πιλότων και της διοίκησης της SAS με τη συμμετοχή διαμεσολαβητή που όρισε η νορβηγική κυβέρνηση, μέτοχος της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συνάντησης εθίγησαν θέματα ωραρίου, βαρδιών και αποδοχών.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε το Bloomberg, o σκανδιναβικός αερομεταφορέας αποπειράθηκε να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις, αποστέλλοντας ενημερωτικά σημειώματα για επικείμενες απολύσεις στους Νορβηγούς πιλότους.

Ωστόσο, δεν είχε νομοθετικά τη δυνατότητα να πράξει το ίδιο για τους Σουηδούς και Δανούς συναδέλφους τους, που εργάζονται στη SAS. Η απεργία είναι δηλωτική όσων καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εξαιτίας υψηλού κόστους, ανταγωνισμού και πλεονάζoυσας χωρητικότητας σε όλη την Ευρώπη. Ηδη στη σκανδιναβική αγορά δύο εταιρείες χαμηλών ναύλων, oι Wow Air και Primera Air, τέθηκαν εκτός αγοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07