search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Στον Έβρο η Γεροβασίλη λίγες ημέρες μετά τις νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απελάσεις

06.05.2019 12:37
Στον Έβρο η Γεροβασίλη λίγες ημέρες μετά τις νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απελάσεις - Media

 

Την περιοχή του Έβρου επισκέφθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τη Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, όπου έφθασαν με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετώντας παράλληλα στην συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξιάρχου Πασχάλη Συριτούδη, του Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Καρτάλη και Διοικητών Υπηρεσιών παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της Ε.Ε.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά στην ασφάλεια των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Επισήμανε, ακόμα, το σοβαρό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία με επαγγελματισμό και ευαισθησία ανταποκρίνεται στο σύνθετο έργο της.

Η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή του Έβρου έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέων καταγγελιών για ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς προσφύγων και μεταναστών, που καταλήγουν σε βίαιη επαναπροώθηση στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Μαΐου και την οποίαν συνυπογράφουν 10 ΜΚΟ και μεταναστευτικές οργανώσεις γίνεται λόγος για μετατροπή της συνοριακής περιοχής του Έβρου σε έναν «τόπο μαρτυρίου» για τους πρόσφυγες, «εκτός δικαίου και εκτός νόμου». Η πληθώρα μαρτυριών για ξυλοδαρμούς, παράνομη κράτηση, ληστεία και εν τέλει απέλαση προσφύγων και μεταναστών, από μονάδες που δρουν στα σύνορα και συχνά δεν φέρουν διακριτικά, καθώς και η ανυπαρξία απαντήσεων για την δράση τους, δείχνουν -όπως τονίζουν οι καταγγέλλοντες- ότι «οι συστηματικές παραβιάσεις δεν αποτελούν μεμονωμένες ατομικές επιλογές, αλλά γενικευμένες πρακτικές που αναπτύσσονται στα πλαίσια ενός σχεδίου αποτροπής και προσπάθειας ενίσχυσης του ”μηνύματος” αποθάρρυνσης».

φωτογραφία: evros-news.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:34