search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:37
MENU CLOSE

«Πανηγυρίζει» το Μαξίμου για τον «χορηγό» Μητσοτάκη και τις αναφορές στην 7ήμερη εργασία

13.05.2019 08:56
«Πανηγυρίζει» το Μαξίμου για τον «χορηγό» Μητσοτάκη και τις αναφορές στην 7ήμερη εργασία - Media

 

Με μια …χείρα βοηθείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει βάλει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική με στόχο να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς θεωρεί ότι σε αυτά τα πεδία οι θέσεις του είναι αντιλαϊκές και αντεργατικές, ως εκ τούτου αντιδημοφιλείς, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει να «συμβάλει» σε αυτό το στόχο κάνοντας το Μαξίμου να τρίβει τα χέρια του.

Χτες, κι ενόσω ο πρωθυπουργός βρισκόταν στα Γιάννενα κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Ήπειρο και τη Λευκάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε υπέρ της 7ημερης εργασίας κατόπιν συμφωνίας εργοδότη – εργαζόμενου πυροδοτώντας έναν πόλεμο ανακοινώσεων με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να κρύψει τους πανηγυρισμούς της.

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και πρόσθεσε: «ακόμη και για τον κύριο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα. Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!».

Και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στα Γιάννενα χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη διακαναλική Μητσοτάκη δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την αναφορά αυτή, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι «χορηγός» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «το τερμάτισε, έσπασε όλα τα κοντέρ. Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε μεθαύριο στη Βουλή, αυτός δεσμεύθηκε για την κατάργηση του 5ήμερου και τη καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας. Να συνάπτεται λέει επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη. Να μην υπάρχουν ούτε Κυριακές, ούτε γιορτές, ούτε σχόλες ούτε ανάπαυλά για τους εργαζόμενους. Και όλο αυτό λέει στο όνομα της προόδου.(…) Που σε μια αγορά εργασίας που έχει ένα εκατομμύριο άνεργους, θα συμφωνεί με απολύτως ισότιμους όρους με τον εργοδότη, να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες». Σημείωσε δε- και πάλι ειρωνικά – πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αδικηθεί διότι δε θέλει να γυρίσει τη χώρα στην εποχή των μνημονίων και του ΔΝΤ αλλά στον Μεσαίωνα.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ προσπάθησε να μαζέψει τις εντυπώσεις παραπέμποντας σε συμφωνία του υπουργείου Εργασίας για 7ήμερη λειτουργία της επιχείρησης «Παπαστράτος», κάνοντας λόγο για fake news του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση απάντησε και το υπουργείο Εργασίας και το Μαξίμου με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ξεκάθαρα για 7ήμερη εργασία, άλλωστε η 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων ίσχυε πάντα.

Και πάλι στη Βουλή, το ματς…

Πλέον η κόντρα αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και πάλι στη Βουλή, καθώς επίκειται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις αλλά και για τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη. Εκεί αναμένεται να κλιμακωθεί η πίεση καθώς η ΝΔ προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα και να μην επαναλάβει το λάθος του 2016 με το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός θα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί ψηφίζει μέτρα που θεωρεί «λαϊκισμό» και «παροχολογία».

Χθες από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός, με αφορμή και τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το 7ημερο, επανέλαβε ότι αυτή είναι η εξήγηση για το γεγονός ότι οι επικοινωνιολόγοι του προέδρου της ΝΔ δεν τον αφήνουν να παραβρεθεί σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του. Επέμεινε δε, όπως είχε πει και κατά την τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ότι η ΝΔ δεν έχει καμία θετική πρόταση και η μαύρη προπαγάνδα είναι η μόνη διέξοδος για να κρύψουν το «αποκρουστικό» πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία και την κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός χθες, απευθυνόμενος ιδιαιτέρως στους νέους, τόνισε ότι δεν ζητά λευκή επιταγή, προκειμένου να αντικρούσει την κριτική για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Αντίθετα είπε και τότε υπήρχαν ανοιχτά χαρτιά, όπως και τώρα, το πρόγραμμα είναι πάνω στο τραπέζι και αυτό που επιδιώκει είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36