search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Βόλος: 43χρονη έκλεβε άτομο με κινητικά προβλήματα

18.05.2019 09:56
Βόλος: Ζήτησε από ραδιοταξί να του κάνει νυχτερινά ψώνια - Σοκολάτες, σουβλάκια και... προφυλακτικά στη λίστα  - Media

 

Στο μισό μείωσε την ποινή, μιας 43χρονης Βολιώτισσας οικιακής βοηθού που έκλεψε χρήματα, κοσμήματα και χρεωστικές κάρτες από άτομο με κινητικά προβλήματα το οποίο φρόντιζε, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που εκδίκασε κατ’ έφεση την υπόθεση της κλοπής από κοινού κατά συναυτουργία με τη μητέρα της, η οποία όμως αθωώθηκε. 

Πρωτόδικα οι δύο γυναίκες είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών η καθεμιά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 42χρονη οικιακή βοηθός, που εκμεταλλευόμενη την ελεύθερη πρόσβαση που είχε ως εργαζόμενη σε σπίτι, ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων, ενός 59χρονου με κινητικά προβλήματα και της 62χρονης αδελφής του, έκλεψε χρηματικό ποσό των 150 €, κοσμήματα αξίας 1500, καθώς και δύο τραπεζικές χρεωστικές κάρτες, με τις οποίες έκανε διάφορες αγορές ύψους 3.500 €, αλλά και ανάληψη 400 € σε μετρητά.

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, η 43χρονη και η 61χρονη μητέρα της, χρησιμοποιώντας τις κλεμμένες χρεωστικές κάρτες, μεταξύ 18 Ιουνίου και 3 Ιουλίου 2017, πήγαν σε διάφορα εμπορικά καταστήματα της πόλης του Βόλου, απ’ όπου πραγματοποίησαν 20 περίπου αγορές προϊόντων (ηλεκτρικά είδη, συσκευές, ενδύματα, υποδήματα και τρόφιμα), συνολικής αξίας 3.500 €, ενώ ταυτόχρονα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν και ανάληψη του χρηματικού ποσού των 400 €.

Η γυναίκα που είχε δικαστεί και καταδικαστεί στο Μονομελές στις 5 Ιουλίου 2017, επανέλαβε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ότι διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, ο πρώην σύζυγός της δεν της δίνει χρήματα, ότι η ίδια δεν κατάλαβε πως το έκανε αυτό και ότι αν γύριζε πίσω τον χρόνο δεν θα το έκανε ξανά.

Η δε μητέρα της, που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμμετοχή στις κλοπές (στο πρώτο Δικαστήριο δήλωσε ότι έκανε αγορές με κάρτα που η κόρη της είπε ότι βρήκε στο δρόμο) και αθωώθηκε.

Η 43χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή.

Πηγή: magnesianews.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:28