search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:20
MENU CLOSE

Ηρωίδα ετών 7:  Έσωσε την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο αφού θυμήθηκε όσα διδάχθηκε στο σχολείο (Photos)

04.06.2019 15:16
Ηρωίδα ετών 7:  Έσωσε την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο αφού θυμήθηκε όσα διδάχθηκε στο σχολείο (Photos) - Media

 

Ένα ηρωικό κοριτσάκι έσωσε την οικογένειά του από θανατηφόρα δηλητηρίαση, όταν θυμήθηκε όσα διδάχθηκε σε μάθημα από το σχολείο της, στη μέση της νύχτας.

Η 7χρονη Jaydee-Lee Dummett ξύπνησε και είδε τον μικρό αδελφό της Leylan να είναι μπερδεμένος και αποπροσανατολισμένος.

Συνειδητοποίησε ότι αυτά ήταν τα σημάδια της δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα (γκάζι), αφού είχε παρακολουθήσει ένα μάθημα για την ασφάλεια στο σχολείο.

Κάλεσε την άμεση δράση όταν είδε τον συναγερμό μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι να γυρίζει από πράσινο σε κόκκινο – και ακόμη θυμήθηκε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διαρροής γκαζιού.

Η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού Lindy Burke δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη: «Από τη συμμετοχή της σε ένα απλό μάθημα για την ασφάλεια του γκαζιού, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να αναζητήσει. Κοιτάζοντας πίσω, χωρίς αυτό το μάθημα δεν νομίζω ότι θα ήμασταν ακόμα ζωντανοί».

Μηχανικοί έσπευσαν στο σπίτι στο Fochriw, Caerphilly, στη Νότια Ουαλία για να σταματήσουν με ασφάλεια τη διαρροή γκαζιού.

Σημειώνεται ότι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σκοτώνει 50 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο και αφήνει 200 ακόμη σοβαρά άρρωστους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:20