15/01/2021 17:23:58

Ηρωίδα ετών 7:  Έσωσε την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο αφού θυμήθηκε όσα διδάχθηκε στο σχολείο (Photos)

Ηρωίδα ετών 7:  Έσωσε την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο αφού θυμήθηκε όσα διδάχθηκε στο σχολείο (Photos) - Media

 

Ένα ηρωικό κοριτσάκι έσωσε την οικογένειά του από θανατηφόρα δηλητηρίαση, όταν θυμήθηκε όσα διδάχθηκε σε μάθημα από το σχολείο της, στη μέση της νύχτας.

Η 7χρονη Jaydee-Lee Dummett ξύπνησε και είδε τον μικρό αδελφό της Leylan να είναι μπερδεμένος και αποπροσανατολισμένος.

Συνειδητοποίησε ότι αυτά ήταν τα σημάδια της δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα (γκάζι), αφού είχε παρακολουθήσει ένα μάθημα για την ασφάλεια στο σχολείο.

Κάλεσε την άμεση δράση όταν είδε τον συναγερμό μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι να γυρίζει από πράσινο σε κόκκινο - και ακόμη θυμήθηκε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διαρροής γκαζιού.

Η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού Lindy Burke δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη: «Από τη συμμετοχή της σε ένα απλό μάθημα για την ασφάλεια του γκαζιού, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να αναζητήσει. Κοιτάζοντας πίσω, χωρίς αυτό το μάθημα δεν νομίζω ότι θα ήμασταν ακόμα ζωντανοί».

Μηχανικοί έσπευσαν στο σπίτι στο Fochriw, Caerphilly, στη Νότια Ουαλία για να σταματήσουν με ασφάλεια τη διαρροή γκαζιού.

Σημειώνεται ότι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σκοτώνει 50 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο και αφήνει 200 ακόμη σοβαρά άρρωστους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.