search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:39
MENU CLOSE

Γαλλία: Νεκροί σε επιχείρηση διάσωσης τρεις διασώστες

07.06.2019 16:12
Γαλλία: Νεκροί σε επιχείρηση διάσωσης τρεις διασώστες - Media

 

Τρία μέλη της γαλλικής οργάνωσης επιχειρήσεων διάσωσης στη θάλασσα (SNSM) χάθηκαν σήμερα στον Ατλαντικό, στα ανοικτά του γαλλικού λιμανιού Σαμπλ ντ’ Ολόν, μετά την ανατροπή του ταχύπλοού τους στην περιοχή που πλήττεται από την καταιγίδα Μιγκέλ, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Ο απολογισμός είναι «τρεις νεκροί, διασώστες του SNSM» ανακοίνωσε η νομαρχία.

Επτά άνδρες επέβαιναν στο ταχύπλοο, που είχε αποπλεύσει για να προσφέρει βοήθεια σε ένα αλιευτικό που κινδύνευε, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να εντοπίσει και πιθανόν έχει επίσης ναυαγήσει.

Όταν το σκάφος ανετράπη, έπλεε σε απόσταση 800 μέτρων από τις ακτές. Οι τέσσερις επιζώντες κατάφεραν να κολυμπήσουν έως τη στεριά, εξήγησε η ίδια πηγή.

Τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν τα θύματα, μεταδίδει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Στις ακτές έχουν αναπτυχθεί, επίσης, καμιά εξηνταριά πυροσβέστες.

Η οργάνωση SNSM πραγματοποιεί δωρεάν επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και διαθέτει περίπου 8.000 μέλη, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Δέκα διαμερίσματα στην κεντροδυτική Γαλλία, από τις ακτές του Ατλαντικού έως το Σάντρ, κηρύχθηκαν σήμερα σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού από τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, καθώς η καταιγίδα Μιγκέλ σαρώνει την περιοχή, συνοδευόμενη από ριπές ανέμων που αγγίζουν τα 110-120 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:39