search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28
MENU CLOSE

Στα άδυτα ενός εργοστασίου γούνας – Τα ζωάκια περιμένουν το θάνατο τους νηστικά, μουμιοποιημένα και διψασμένα (Photos/Video)

04.07.2019 07:15
Στα άδυτα ενός εργοστασίου γούνας – Τα ζωάκια περιμένουν το θάνατο τους νηστικά, μουμιοποιημένα και διψασμένα (Photos/Video) - Media

 

Το βίντεο σοκάρει και είναι τραβηγμένο από ακτιβιστές που εισέβαλλαν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής γούνας στη Γαλλία. Εκατοντάδες βιζόν, ζουν –μέχρι να έρθει η ώρα τους να δολοφονηθούν για να γίνουν γούνα- κάτω από άθλιες συνθήκες. Πολλά από αυτά είναι μουμιοποιημένα από την ασιτία, κάποια θηλυκά τρώνε τα νεογέννητα παιδιά τους για να επιβιώσουν, άλλα είναι άρρωστα και τυφλά. Ζουν σε κλουβιά και κοιμούνται στα περιττώματα τους και όλα στο βωμό του χρήματος. Να παράξουμε γούνες από βιζόν για να παίρνουν οι κυρίες. Με οποιοδήποτε κόστος.

Οι εκτροφείς βιζόν στη Γαλλία είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία αποδίδει κέρδη άνω των 70.000.000 το χρόνο, μόνο από τις εξαγωγές γούνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο σοκάρουν.

Το βιζόν είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Μουστελιδών. Εχει σώμα μακρόστενο, μήκους 40-50 εκ., με ουρά που μπορει να φτάσει τα 14 εκ.Χάρη στα μεμβρανώδη πίσω πόδια, μπορεί να κινείται άνετα μέσα στο νερό. Υπάρχουν δύο είδη βιζόν: το αμερικανικό (Mustela vison), που προέρχεται από την Βόρεια Αμερική, εισήχθη στην Ευρώπη το 1920 και είναι μεγαλόσωμο με καφέ γούνα και λευκά χείλη, και το ευρωπαϊκό (Mustela lutreola), που είναι μικρότερο μέγεθος και έχει σκούρα γκρίζα γούνα με λευκά και τα δύο χείλη. Το ευρωπαϊκό βιζόν συναντάται κυρίως στην Ρουμανία, στην Φινλανδία και την Ρωσία, όπου ζει κοντά σε έλη, λίμνες και ποτάμια, σε δάση με πλούσια βλάστηση. Εξαιρετικός κολυμβητής, βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ. Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του. Σκάβει σήραγγες στο χώμα για να φωλιάσει σε σημεία κοντά στο νερό και σε έκταση που κυμαίνεται από 1 έως 4 χλμ. Κάθε σήραγγα έχει δύο εξόδους, μία στο νερό και μία στην ξηρά. Το βιζόν τρέφεται με μικρά ζώα, όπως βατράχους, ψάρια και τρωκτικά, αλλά και με αυγά. Κυνηγήθηκε για την γούνα του του, και μάλιστα έφτασε στα όρια της εξαφάνισης. Σήμερα, αριθμεί ελάχιστα άτομα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Εκτρέφεται όμως σε ειδικά εκτροφεία για την γούνα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28