search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21
MENU CLOSE

Ύδρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρχόντισσα του Σαρωνικού (Photos)

04.07.2019 15:18
Ύδρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρχόντισσα του Σαρωνικού (Photos) - Media

 

Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών θα το λατρέψετε για την κοσµοπολίτικη αύρα, την αρχιτεκτονική, την αρτίστικη ψυχή και την πλούσια ιστορία του, που βάζουν τα πιο όµορφα χρώµατα στον καµβά της Ύδρας µε κυρίαρχο το γαλάζιο και το λευκό. Επίσης θα σας σαγηνεύσει µε ατέλειωτους περιπάτους, αφού –ως γνωστόν– για τροχοφόρα ούτε λόγος εδώ, αλλά και «βαρκάδες» µε θαλάσσια ταξί και καραβάκια.

Τι να κάνετε στην Ύδρα

Μερικά από τα must do είναι µια βόλτα µε γαϊδουράκι, περίπατος στην πολύβουη προκυµαία και στο δροµάκι που ξεκινάει από το λιµάνι και καταλήγει στο Μανδράκι. Εννοείται ότι δεν θα παραλείψετε να εξερευνήσετε και τη δεξιά πλευρά του λιµανιού µε τα Κανόνια και να βγάλετε selfie µπροστά στον ανεµόµυλο (γνωστός και ως «Μύλος της Λόρεν») και το άγαλµα µε απεικόνιση του θέµατος της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι», που γυρίστηκε εδώ.

Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται το Αρχοντικό του Τοµπάζη (στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών), το Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο ανατολικά του λιµανιού και η Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού. Χρόνου επιτρέποντος περάστε από την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» µε έργα διάσηµων καλλιτεχνών. Όσο για το πού θα κάνετε την πρώτη σας βουτιά; Κλασικά… από τα βραχάκια από τη Σπηλιά και την Υδρονέτα ή, αν είστε… παραλιακός τύπος, στα 800 µ. πιο µακριά στην ακρογιαλιά Καµίνι ή σε 20΄ στην παραλία του Βλυχού και τις Πλάκες (θα τις προσεγγίσετε µε τα καϊκάκια). Τα βράδια έχουν άλλο νόηµα µε ένα σεργιάνι µέσα στα σοκάκια ανάµεσα στα αρχοντόσπιτα µε τις ολάνθιστες αυλές και τις πλατειούλες µε τα ταβερνάκια.

Πως να πάτε στην Ύδρα

Από Πειραιά µε ιπτάµενο δελφίνι/καταµαράν της Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr, διάρκεια 1 ώρα & 40΄). Εναλλακτικά, οδικώς µέχρι το Μετόχι Αργολίδας (Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου µε έξοδο στην Επίδαυρο, 184 χλµ., διάρκεια 3 ώρες), όπου θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και θα περάσετε απέναντι στην Ύδρα (σε 25’) µε θαλάσσιο ταξί (περίπου €40), µε το Μετόχι Express (€5/άτοµο) ή το Freedom I,ΙΙ,ΙΙΙ (€6,5/άτοµο, συχνά δροµολόγια καθηµερινά).

Πηγή: travelstyle.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21