search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Πλακιωτάκης: Nα ασφαλιστεί η περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά που κατέρρευσε από τον σεισμό

19.07.2019 21:06
Παραδοχή Πλακιωτάκη για παράνομες επαναπροωθήσεις (Ηχητικό) - Media

 

Την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατέρρευσε από τον σεισμό μέρος του ταινιοδιάδρομου, μήκους περίπου 100 μέτρων, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον αρχηγό του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοίαρχο Τσελίκη Αλέξανδρο.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά αρχιπύραρχο Ιωάννη Σταμούλη για τις έρευνες που ήδη είχαν ξεκινήσει, για τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων, μιας και το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα προσφιλές στους Πειραιώτες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής προς τον κ. Πλακιωτάκη στο σημείο επιχειρούσαν ήδη δυνάμεις της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στη συνέχεια και προκειμένου να διασφαλιστεί κάθε ενδεχόμενο μη ύπαρξης θυμάτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά χρησιμοποιήθηκαν βαριά οχήματα για την μεταφορά των χαλασμάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να ασφαλιστεί όλη η περιοχή ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή σε μία ενδεχόμενη νέα σεισμική δόνηση.

Επίσης εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου του οδικού δικτύου ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε τα πλοία της ακτοπλοΐας να τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους, ενώ ενημερώθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο λειτουργικό πρόβλημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27