search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Σταφυλόκοκκος: Τα έξι βασικά συμπτώματα

29.07.2019 13:20
Σταφυλόκοκκος: Τα έξι βασικά συμπτώματα - Media
 
Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα βακτήριο, το οποίο ζει στο ανθρώπινο σώμα σαν μέρος της φυσικής χλωρίδας του οργανισμού.
 
Συνήθως αυτά τα βακτήρια δεν προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις, παρά μικρές δερματικές μολύνσεις.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, οι λοιμώξεις που προκαλούνται από σταφυλόκοκκο, είναι πιθανό να αποβούν μοιραίες για την υγεία του ανθρώπου.
 
Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί γιατί τα βακτήρια εισέρχονται στο αίμα, στις αρθρώσεις, στα οστά, στους πνεύμονες ακόμα και στην καρδιά, προκαλώντας ανεπάρκεια και τοξικό σοκ.
 
Δείτε παρακάτω έξι βασικά συμπτώματα της σταφυλοκοκκικής λοίμωξης:
 
1. Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο μπορεί να εκδηλωθεί με πυώδη εξανθήματα, εκζέματα, και σε σπάνιες περιπτώσεις Σταφυλοκοκκικό Αποφολιδωτικό Σύνδρομο, το οποίο εκδηλώνεται με την διάσπαση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος.
 
2. Η κατανάλωση μολυσμένων με σταφυλόκοκκο τροφών, μπορεί να προκαλέσει ναυτία, τάση προς έμετο, διάρροια και αφυδάτωση.
 
3. Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο μπορεί να προκαλέσει σταφυλοκοκκική κυτταρίτιδα, η οποία συνήθως εκδηλώνεται σε ένα μικρό σημείο του δέρματος, το οποίο είναι πολύ ερεθισμένο. Η λοίμωξη μπορεί να δημιουργήσει οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή.
 
4. Η σηψαιμία είναι μια σοβαρή επιπλοκή σταφυλοκοκκικής λοίμωξης, η οποία προκαλείται όταν οι χημικές ουσίες του βακτηρίου, που απελευθερώνονται στο αίμα, πυροδοτούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις στα εσωτερικά όργανα, στους μυς και στα οστά.
 
5. Η σηπτική αρθρίτιδα, είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια γνωστή και ως πυογόνος αρθρίτιδα, η οποία χαρακτηρίζεται από πυρετό, ρίγη, ερυθρότητα, πρήξιμο και πόνο στις αρθρώσεις και στα άκρα.
 
6. Το τοξικό σοκ, είναι μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του ατόμου και μπορεί να προκληθεί από τον χρυσίζων σταφυλόκοκκο. Το τοξικό σοκ εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, ναυτία, εμετό, εξάνθημα στις παλάμες και στα πέλματα, σύγχυση, διάρροια και κοιλιακό άλγος.
 
Πηγή: onmed.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27