search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:36
MENU CLOSE

Μακρόν: Τέλος στην οικοκτονία

23.08.2019 20:19
Μακρόν: Τέλος στην οικοκτονία - Media

 

Ο Αμαζόνιος χρειάζεται καλύτερη διαχείριση ώστε να τερματιστεί η “οικοκτονία” στο τροπικό δάσος, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς.

Την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται στη Βραζιλία, ο Γάλλος πρόεδδρος είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Konbini ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής, το Σαββατοκύριακο.

“Ο Αμαζόνιος καίγεται και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά όλον τον κόσμο επειδή είναι πηγή βιοποικιλότητας. Έχουμε μια πραγματική οικοκτονία σε εξέλιξη παντού στον Αμαζόνιο και όχι μόνο στη Βραζιλία”, πρόσθεσε. Συνεχίζοντας όμως τη σύγκρουσή του με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, επέκρινε τον τρόπο που διαχειρίζεται την περιοχή.

“Πρέπει να βρούμε μια καλή διοίκηση για τον Αμαζόνιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπλακούν μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιθαγενείς πληθυσμοί περισσότερο απ’ όσο εμπλέκονται τώρα και πρέπει να σταματήσουμε την αποψίλωση των δασών που γίνεται παντού”, είπε.

Την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει “διεθνή κρίση” τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, τον “πνεύμονα του πλανήτη”.

“Ο κόσμος ξεχνάει, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος το ξεχνάει, όμως η Γαλλία βρίσκεται στον Αμαζόνιο. Το μεγαλύτερο εξωτερικό σύνορο της Γαλλίας είναι μεταξύ Γουιάνας και Βραζιλίας, επομένως είμαστε εκεί”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.

Στη σύνοδο της G7, ο Μακρόν είπε ότι θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους ηγέτες για να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για την προστασία του τροπικού δάσους και να αναπτυχθούν μηχανισμοί που θα αποτρέπουν τις πυρκαγιές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:36