search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Πώς δημιουργήθηκε η «Ώρα ΠΑΣΟΚ» – Η απίστευτη στιχομυθία Παπανδρέου – Τσοχατζόπουλου 

05.09.2019 07:30
Πώς δημιουργήθηκε η «Ώρα ΠΑΣΟΚ» - Η απίστευτη στιχομυθία Παπανδρέου - Τσοχατζόπουλου  - Media

 

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες στο ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζουν, ούτε όταν αλλάζει ο αρχηγός, ή όταν αλλάζουν τα σύμβολα, ακόμα και οι σημαίες του κόμματος. Και αυτή η συνήθεια που παραμένει σταθερή διά μέσου των χρόνων και δεν αλλάζει με τίποτα είναι η περιβόητη «ώρα ΠΑΣΟΚ», είτε το κόμμα λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε ΚΙΝΑΛ. Να, πάρτε για παράδειγμα την εκδήλωση για τα 45α γενέθλια του κόμματος, στην πλατεία Βενιζέλου στη Λάρισα. Η «ώρα ΠΑΣΟΚ» τηρήθηκε ευλαβικά αφού από τις 7.30 που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει, τελικά πήγε στις 9.30 το βράδυ έως ότου ολοκληρώσει την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. Πώς όμως δημιουργήθηκε η «Ώρα ΠΑΣΟΚ». 

Όπως γράφει ο Βηματοδότης, αυτός που τη δημιούργησε δεν ήταν ούτε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ούτε οι δημοσιογράφοι (που συνήθως ρίχνουν πάνω τους κάθε στραβό που θα συμβεί), αλλά ένα ιστορικό (τότε έτσι το ονόμαζαν) στέλεχος που αργούσε πάντοτε στα ραντεβού του, στις εκδηλώσεις, ακόμα και να πάει στο γραφείο του. Ηταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος που καθυστερούσε. Μάλιστα βγήκαν τότε και διάφορα ανέκδοτα για την «ώρα ΠΑΣΟΚ», για τον… «κατασκευαστή» της κ. Τσοχατζόπουλο και για την τυφλή αφοσίωση που έδειχνε στον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον ρωτάει λοιπόν ο Ανδρέας: «Τι ώρα είναι, Ακη;», και αυτός χωρίς καν να κοιτάξει το ρολόι του απαντά «ό,τι ώρα θέλετε εσείς, κύριε Πρόεδρε…». Από τότε όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και όλα τα στελέχη του τήρησαν με ευλάβεια την «ώρα ΠΑΣΟΚ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:22