01/06/2020 06:14:33

Τι συμβαίνει στη Σκωτία; - Υπέρ της θανατικής ποινής το 41%

Αυτοκτονία κρατουμένου στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης - Media

 

Κάτι παραπάνω από μισό αιώνα μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Βρετανία μια δημοσκόπηση του YouGov αποκαλύπτει μια εξαιρετικά ανησυχητική τάση στα νησιά και ιδίως στην Σκωτία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 41% των Σκωτσέζων θα υποστήριζε την επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα, ενώ μόλις το 44% τάσσεται κάθετα υπέρ της διατήρησης της κατάργησής της, με το 15% των ερωτηθέντων να δηλώνει «αβέβαιο» για τη στάση του.

Η δημοσκόπηση κάνει και έναν ανησυχητικό συσχετισμό καθώς το 65% όσων υποστηρίζουν την επαναφορά της θανατικής ποινής ψήφισε υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, ενώ υπέρ τάσσεται και το 54% των πιο ηλικιωμένων ανθρώπων.

Στη Βρετανία η θανατική ποινή καταργήθηκε το 1965, ενώ στη Σκωτία η τελευταία εκτέλεση κρατουμένου έγινε το 1963, όταν στη φυλακή του Αμπερντίν εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού ο 21χρονος Χένρι Τζον Μπερνέτ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.