search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:13
MENU CLOSE

Μαθητική πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα «Σώστε τον πλανήτη»

27.09.2019 16:19
4908111

 

«Σώστε τον πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι». Αυτό ήταν το σύνθημα με το οποίο πλήθος μαθητών καθώς και περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν με κύριο αίτημα την διάσωση του πλανήτη. Κρατώντας πανό και πλακάτ που μεταξύ άλλων έγραφαν «Ο πλανήτης που καταστρέφετε είναι ο κόσμος που κληρονομούμε» και «Συστηματική αλλαγή όχι κλιματική», οι μαθητές κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το Μοναστηράκι και περνώντας από δρόμους του κέντρου της Αθήνας όπως η οδός Αθηνάς, η Κολοκοτρώνη και η Σταδίου επέστρεψαν στο Σύνταγμα.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ γιατί οι μεγαλύτερες γενιές δεν είναι εδώ. Ήρθαμε για να ολοκληρώσουμε τις δράσεις μας που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 17χρονος Νικόλας που συμμετείχε στην κινητοποίηση. Παράλληλα σημείωσε: «Στόχος μας δεν είναι μόνο να μεγαλώσει το κίνημα για την διάσωση του πλανήτη, αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δούμε ότι θα παρθούν μέτρα, μέχρι να δούμε ότι οι απαιτήσεις μας θα εφαρμοστούν στην πράξη».

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών και του ελληνικού κομματιού του μαθητικού κινήματος «Fridays For Future Greece» για μαζική πορεία κατά της κλιματικής κρίσης, 35 οργανώσεις της “Συμμαχίας για το κλίμα» συμμετείχαν κι αυτές με τη σειρά τους στην κινητοποίηση ώστε «να ενώσουν τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών, πολιτών, σωματείων και λοιπών ομάδων που απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την πλανητική θερμοκρασία στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5 βαθμό Κελσίου».

«Το αίτημα των μαθητριών/ών είναι σαφές: Έχουμε επιτρέψει στους εαυτούς μας και στο κοινωνικο-οικονομικό μας σύστημα να εξελιχθεί ήδη με τρόπο που έβλαψε σοβαρά τα οικοσυστήματά μας και οδήγησε τον πλανήτη στην κλιματική κρίση. Μας μένει λίγος χρόνος για δράση. Θα χρειαστούμε όμως την υποστήριξη του καθενός. Οι κυβερνήσεις, σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με την απαραίτητη σοβαρότητα και την αφοσίωση που αρμόζει. Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας!», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11