search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Χ.Α.: Στόχος το κλείσιμο υψηλότερα των 850 μονάδων

11.10.2019 11:14
Χ.Α.: Στόχος το κλείσιμο υψηλότερα των 850 μονάδων - Media

 

Με θετικά πρόσημα και αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν θετικές εξελίξεις από τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, που θα συνεχιστούν σήμερα για δεύτερη διαδοχική μέρα στην Ουάσιγκτον.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η Κίνα θα μπορέσει να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ για την πρόοδο των εμπορικών διαβουλεύσεων, όταν ρωτήθηκε για τις εμπορικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης.

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε στις 14.45 (21.45 ώρα Ελλάδας) σήμερα”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Από την άλλη, ο δείκτης καταναλωτή στη Γερμανία, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όπως μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 0,1%.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι “δεν υπάρχουν εγγυήσεις επιτυχίας για τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών για το ‘Brexit’ και ότι ο χρόνος έχει ουσιαστικά τελειώσει, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί και η μικρότερη πιθανότητα, προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις 31 Οκτωβρίου”.

Ο βασικός διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σε δημοσιογράφους, αποχωρώντας από τη συνάντηση και πηγαίνοντας να ενημερώσει τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, ότι “είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ, νωρίτερα σήμερα. Κάντε υπομονή. Το ‘Brexit’ είναι σαν την αναρρίχηση στο βουνό. Χρειαζόμαστε εγρήγορση, αποφασιστικότητα και υπομονή”.

Εν τω μεταξύ, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Νέελ Κασκάρι, δήλωσε ότι “ανησυχεί για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν αναμένει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αλλά δεν προσδιόρισε πότε ακριβώς θα το κάνει.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, δοκιμάζοντας και τιμές υψηλότερα των 850 μονάδων, ενώ σχετικά ενισχυμένος δείχνει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 851,72 μονάδες (+1,49%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 36 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικό πρόσημο και οριακές απώλειες κινούνται μόνο οι Lamda Development (-0,40%), TITC (-0,22%) και ΟΛΠ (-0,64%).

Από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+4,12%), Eurobank (+2,33%), Εθνική (+4%), Πειραιώς (+2,40%), ΔΕΗ (+3,74%), Cenergy Holdings (+2,44%) και Fourli (+2,93%).

Με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ακολουθούν οι Viohalco, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Motor Oil και Jumbo.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50